Вівторок, 23.04.2024, 14:15
ДПІ у Носівському районі
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 24
Форма входу
Державні органи










Головна » 2011 » Червень » 06
Літо – час справжнього відпочинку. Йому радіють усі, а особливо діти. Тож, мабуть, символічно, що на його початку – 1 червня - вже понад 60 років світовою демократичною спільнотою відзначається Міжнародний День захисту дітей. Не стоїть осторонь і Україна.

До цієї події готуються і діти, і дорослі. І стало вже доброю традицією Державної податкової служби України запрошувати до столиці дітей з шкіл-інтернатів. Цього року учні Чернігівської загальноосвітньої школи-інтернату I-III ст. ім. Ю.М.Коцюбинського були запрошені до Центру народознавства «Козак Мамай».

На них очікувала змістовна програма та зустрічі з надзвичайно цікавими людьми.

І дійсно, оригінальним був вже сам початок: представники кожної з областей були перевдягнені у різнокольорові футболки – жовті, білі, бірюзові, бордові, червоні, помаранчеві. Вдягнені у національний одяг екскурсоводи дали можливість дітлахам відчути справжню атмосферу українського козацького поселення початку XVII століття, та ще й зі ... Читати далі »
Переглядів: 523 | Додав: держслужбовець | Дата: 06.06.2011 | Коментарі (0)

Податковим кодексом України встановлено, що платниками плати за землю є власники земельних ділянок та землекористувачі, а об’єктом оподаткування визначено земельні ділянки, які перебувають у власності або користуванні.

У разі переходу права власності на земельну ділянку від одного власника до іншого протягом календарного року податок сплачується попереднім власником за період з 1 січня цього року до початку того місяця, в якому він втратив таке право на зазначену земельну ділянку, а новим власником – починаючи з місяця, в якому у нового власника виникло право власності. Тобто земельний податок новому власнику нараховуватиметься з першого числа місяця, в якому виникло право власності на цю земельну ділянку.

ДПІ у Носівському районі

Переглядів: 561 | Додав: держслужбовець | Дата: 06.06.2011 | Коментарі (0)

Реєстрація особи як платника податку на додану вартість може здійснюватися як в обов’язковому порядку, так і за добровільним рішенням особи.

Податковим кодексом України визначено умови, за яких особи можуть або зобов’язані зареєструватися як платники податку на додану вартість.

У разі якщо загальна сума від здійснення операцій з постачання товарів/послуг, що підлягають оподаткуванню, нарахована (сплачена) такій особі протягом останніх 12 календарних місяців, сукупно перевищує 300 000 гривень (без урахування податку на додану вартість), така особа зобов’язана зареєструватися як платник податку в органі державної податкової служби за своїм місцезнаходженням (місцем проживання) крім особи, яка є платником єдиного податку.

Добровільно зареєструватися як платник податку на додану вартість може лише та особа, у якої обсяг постачання товарів/послуг не пере6вищує 300 тис. грн., зареєстрована суб’єктом господарювання не менше 12 календарних місяців та обсяги постачання това ... Читати далі »
Переглядів: 550 | Додав: держслужбовець | Дата: 06.06.2011 | Коментарі (0)

Сьогодні День Європи вважається символом миру та єднання. Це той день, коли всі європейці віддають шану своїм спільним цінностям. 9 травня 1950 р міністр закордонних справ Франції Робер Шуман виголосив план виходу Європи з повоєнної кризи (Декларація Шумана). Першим кроком на шляху до практичної реалізації ідеї створення єдиної Європи він запропонував об'єднання вугільної та сталеливарної промисловості, що привело до появи 16 липня 1952 року першої з трьох європейських інституцій, на основі яких створено Європейський Союз, - Європейського Співтовариства вугілля та сталі. 

Рішення щодо відзначення Дня Європи було прийнято у 1985 році на самміті ЄС у Мілані. Відтоді це свято відзначається кожного року 9 травня. На сьогодні День Європи поряд з єдиною європейською валютою євро, синім прапором, на якому зображено коло золотих зірок, та гімном є політичним символом та атрибутом Європейського Союзу. Відповідно до статті 61 Регламенту ЄК 9 травня є одним із 17 святкових днів в ЄС і ... Читати далі »
Переглядів: 610 | Додав: держслужбовець | Дата: 06.06.2011 | Коментарі (0)

Відповідно до законопроекту, запропоновано поділ фізичних осіб-підприємців на три категорії.

До першої буде віднесено осіб, які не використовують працю найманих осіб та обсяг доходу яких не перевищує 150 мінімальних заробітних плат (близько 150 тис. грн.). Для таких підприємств встановлюється ставка податку в межах від 1 до 10 % мінімальної заробітної плати (10-100 грн).

Друга категорія – особи, які використовують працю не більше 10 найманих осіб, а обсяг доходу не перевищує 1 000 мінімальних заробітних плат (близько 1 млн.грн.). Ставка – від 2 до 20 % мінімальної заробітної плати (20-200 грн).

Ставка для третьої категорії – 3% від отриманої виручки за умови сплати ПДВ або 5% без сплати ПДВ. До неї належать особи, які мають не більше 10 найманих осіб та обсяг доходу не перевищує 2 000 мінімальних заробітних плат (близько 2 млн. грн.).

У разі отримання доходу з порушенням вимог застосування спрощеної системи передбачено оподаткування за ставкою податку у роз ... Читати далі »
Переглядів: 416 | Додав: держслужбовець | Дата: 06.06.2011 | Коментарі (0)

Ліквідацію «конвертів» підтримують 84% підприємців. Про це в інтерв’ю газеті „Факти” заявив заступник Голови ДПС України Олександр Клименко.

За його словами, переважна більшість опитаних Державною податковою службою платників схвалює боротьбу податківців з «конвертаційними» центрами. Про це свідчать результати інтерактивного голосування на веб-сайтах органів ДПС.

„Під час проведеного інтерактивного опитування з’ясувалося, що, на думку 61 відсотка платників податків, конвертаційні центри сприяють тінізації економіки, а ще 23 відсотка відзначили, що боротьба з ними ведеться недостатньо жорстко. Ми врахуємо точку зору наших громадян і значно посилимо роботу у цьому напрямі”, – підкреслив Олександр Клименко.

Всього в опитуванні взяли участь 11811 платників податків. З них 9973 (84%) підтримали позицію ДПС: 7258 (61%) обрали відповідь «так, це сприяє детінізації економіки», 2715 (23%) заявили, що боротьба з «конвертами», на їхню думку, ведеться «недостатньо жорстко». ... Читати далі »
Переглядів: 465 | Додав: держслужбовець | Дата: 06.06.2011 | Коментарі (0)

Статтею 48 Конституції України передбачено, що кожна людина має право на працю, що включає можливість заробляти собі на життя справою, яку вона вільно обирає або на яку вільно погоджується. Однак, на жаль, досі не розв’язана проблема погашення заборгованості з виплати заробітної плати, що утворилася протягом минулих років. Щоб покращити ситуацію фахівці ДПІ у Носівському районі при перевірках постійно аналізують виплату зарплати суб’єктам господарювання та вживають відповідні заходи щодо підприємств, які виплачують її в розмірах на рівні мінімальної або менших від законодавчо встановленого мінімуму.

Нагадуємо, що в 2011 році визначено такі розміри мінімальної зарплати:

з 01.01.2011 р. - 941 грн., з 01.04.2011 р.– 960 грн., з 01.10.2011 р.– 985 грн., з 01.12.2011 р.– 1004 грн.

Виплата заробітної плати нижче встановленого рівня є порушенням трудового законодавства.

Складання трудових угод з роботодавцем передбачено в письмовій формі, в якій визначаються ум ... Читати далі »
Переглядів: 470 | Додав: держслужбовець | Дата: 06.06.2011 | Коментарі (0)

Законопроект про внесення змін до Податкового кодексу та інші законодавчі акти відносно спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності суб’єктів малого підприємництва, зареєстрований у Верховній Раді 16 травня 2011 року (№8521), передбачає відміну штрафів за несплачений у 2010 році єдиний соціальний внесок.

Про це сьогодні під час прес-конференції в УНІАН заявив Голова Державної податкової служби України (ДПСУ) Віталій Захарченко.

„Там, де були претензії по штрафах за 2010 рік для тих, хто не сплатив єдиний соціальний внесок, цей законопроект відміняє необхідність сплачувати штрафні санкції зі сплати єдиного внеску”, – відзначив В.Захарченко.

Крім того, за його словами, законопроект передбачає звільнення від сплати єдиного внеску пенсіонерів: „Даним законопроектом ця норма (щодо сплати соцвнеску пенсіонерами – УНІАН) відміняється. І якщо платники податків вже досягли пенсійного віку і отримують пенсію, то вони не повинні сплачувати соціальний внесок”, – сказ ... Читати далі »
Переглядів: 390 | Додав: держслужбовець | Дата: 06.06.2011 | Коментарі (0)

У рамках реалізації „Плану заходів з імплементації Бюджетного та Податкового кодексів України на 2011 рік” 17 травня 2011 року відбувся кущовий семінар для працівників органів ДПС та платників податків м. Києва, Київської, Вінницької, Житомирської та Чернігівської областей на тему: „Сплата податку на прибуток у контексті Податкового кодексу України”. Цей захід – перший серед низки спільних кущових семінарів Міністерства фінансів України, Державної податкової адміністрації України та ДННУ „Академія фінансового управління”.

На семінарі були розглянуті питання, що стосуються особливостей перехідного періоду на нові правила визначення податкового зобов’язання по податку на прибуток, нарахування амортизації основних фондів, калькулювання собівартості та відображення операцій в обліку.

Зокрема, про особливості адміністрування податку на прибуток в умовах дії Податкового кодексу України інформував начальник відділу методології податку на прибуток та податкових платежів Департаме ... Читати далі »
Переглядів: 466 | Додав: держслужбовець | Дата: 06.06.2011 | Коментарі (0)

Пошук
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Корисні посилання





















Операція бюджет





Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний хостинг uCoz