Субота, 20.04.2024, 10:02
ДПІ у Носівському районі
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 24
Форма входу
Державні органи










Головна » Архів матеріалів
З метою безумовного виконання протоколу наради Прем’єр-міністра України Азарова М.Я. від 03.04.10р. та постанови координаційної наради керівників правоохоронних органів України за участі Президента України від 12.03.10 органи державної податкової служби проводять операцію «Бюджет», основним завданням якої є підвищення ефективності контрольно-перевірочної роботи, виявлення та руйнування схем ухилення від сплати податків і мінімізації податкових зобов’язань.
Для організації виконання зазначеної операції в ДПІ у Носівському районі створено робочу групу, яку очолює начальник інспекції Володимир Миколайович Ігнатченко. ДПА у Чернігівській області затверджено Регламент взаємодії між структурними підрозділами Державної Податкової Адміністрації в Чернігівській області щодо відпрацювання підприємств при проведенні операції «Бюджет».
Володимир Ігнатченко зазначив, що основною метою проведення операції «Бюджет» є збільшення надходження коштів до бюджету через виявлення ... Читати далі »
Переглядів: 1053 | Додав: SirKo | Дата: 27.04.2010 | Коментарі (0)

Змінивши стратегію відносин з громадськістю, Державна податкова служба взяла орієнтир на зміцнення партнерських стосунків. Її гасло - «Податкова для платників податків, а не платники - для податкової». Адже платник податків – це клієнт, який потребує поважного ставлення та якісного обслуговування.
Порозуміння між тими, хто контролює нарахування та сплату податків, та тими, хто їх чесно сплачує, - важлива передумова ефективної діяльності, спрямованої на спільне з платниками завдання: наповнювати бюджет і сприяти розвитку економіки держави, а отже і покращувати добробут співвітчизників. Тож дуже важливо вийти на такий рівень довіри, коли податки будуть сплачуватися добровільно і сумлінно.
Особлива увага – платникам, які відносяться до категорії «великих», адже саме від них значною мірою залежить збільшення надходжень до бюджету. Це було наголошено і під час наради, яка у квітні відбулася в ДПА України. Зокрема, поліпшення адміністрування податків великих плат ... Читати далі »
Переглядів: 491 | Додав: SirKo | Дата: 27.04.2010 | Коментарі (0)

Великим платником податків вважається юридична особа, у якої обсяг валового доходу від усіх видів діяльності за звітний рік перевищує сто мільйонів гривень та середньо облікова чисельність працюючих за рік перевищує двісті п’ятдесят осіб або загальна сума сплачених до Державного бюджету України податків по платежах, що контролюються органами державної податкової служби, за рік перевищує двадцять п’ять мільйонів гривень.
 
 З метою удосконалення податкового супроводження великих платників податків, проведення цілеспрямованої роботи, направленої на поліпшення адміністрування податків, зборів (обов’язкових платежів), підвищення рівня добровільної сплати, налагодження партнерських відносин із платниками податків та відповідно до рекомендацій Міжнародного валютного фонду щодо впровадження позитивного світового досвіду роботи з великими платниками податків органи ДПС продовжують роботу з платниками податків, направлених на:
 - координацію ... Читати далі »
Переглядів: 595 | Додав: SirKo | Дата: 21.04.2010 | Коментарі (0)


З настанням весняно-польових робіт власникам тракторів потрібно подати декларацію про очікувані доходи по наданню послуг по оранці присадибних ділянок.

Тому з метою дотримання вимог закону України „Про державну податкову службу в України” ДПІ у Носівському районі наголошує на необхідності подачі декларації про очікувані доходи та сплати податку з доходів фізичних осіб, а також отриманні дозволу по наданню послуг по оранці, культивації присадибних ділянок.

В разі не отримання дозволу до таких громадян буде заснована штрафна санкція, як до фізичних осіб, що здійснюють діяльність без державної реєстрації. Відповідальність по даному порушенню передбачена ст. 64 ч. І КУ „Про адміністративні правопорушення”.
Переглядів: 529 | Додав: SirKo | Дата: 19.04.2010 | Коментарі (0)

Важливим елементом у взаємодії органів ДПС та платниками податків є питання податкової звітності. Тенденція переходу до стилю роботи, коли стрижнем процесу надання послуг є орієнтація на потреби клієнта, стає дедалі очевиднішою в міру того, як ДПА України створює інформаційні системи та започатковує відповідні процедури звітності для керування стосунками з індивідуальними платниками податків або їхніми групами, об’єднаними за певною ознакою.
 
 Коли платник податків заповнює свою декларацію в електронній формі через Інтернет, то податковим службам не потрібно повторно вводити ту саму інформацію для завантаження у свої комп’ютерні системи. Це значно прискорює обробку податкових даних і дає змогу економніше використовувати матеріальні ресурси. Крім того, інформаційні технології дають можливість податковим органам проаналізувати найтиповіші помилки та вжити заходів щодо їхнього уникнення.
 
 Виправлення помилок на ранніх ... Читати далі »
Переглядів: 549 | Додав: SirKo | Дата: 14.04.2010 | Коментарі (0)

«Конвертна зарплата – втрати бюджету та соціальних гарантій» - такою була тема прес-конференції, що відбулася за участю голови ДПА в Чернігівській області Валентина Осипенка.
 
Під час прес-конференції підписано звернення ДПА в області та Чернігівського відділення Асоціації платників податків України до керівників підприємств та підприємців. Голова Державної податкової адміністрації в Чернігівській області Валентин Осипенко, інформуючи про результати роботи податкової служби, зазначив, що за перший квартал до загального фонду Держбюджету зібрано 710 млн. грн.
 
Серед бюджетоформуючих він назвав акцизний збір з вітчизняних товарів, податок на додану вартість та рентну плату за нафту. В.В.Осипенко також повідомив, що за підсумками січня-лютого податкова служба Чернігівщини зайняла третє місце у загальноукраїнському рейтингу. За підсумками січня також були на третьому місці. А за підсумками 2009 року – Чернігівщина була другою.< ... Читати далі »
Переглядів: 511 | Додав: SirKo | Дата: 14.04.2010 | Коментарі (0)

В ДПА в області проведено нараду з редакторами засобів масової інформації. Під час наради голова ДПА в Чернігівській області Валентин Осипенко та голова Чернігівського територіального відділення «Асоціація платників податків України» Михайло Назаренко підписали звернення до керівників підприємств та підприємців стосовно легалізації заробітної плати в конвертах:
 
 Шановні керівники підприємств, підприємці!
 
 Звертаємося до вас з надією на розуміння та підтримку. Усі ми – від керівника підприємства до робітника – хочемо добре жити, отримувати гідну заробітну плату, мати соціальні гарантії. Це бажання цілком закономірне. Але говорити про те, що усі наші громадяни отримують гідну заробітну плату та належні соціальні гарантії, поки що, на жаль, не можна.
 
 За підсумками 2009 року середня заробітна плата на Чернігівщині становила 1465 грн., по Україні – 1906 грн. Разом з тим, якщо за 2009 ... Читати далі »
Переглядів: 489 | Додав: SirKo | Дата: 14.04.2010 | Коментарі (0)


Графік проведення сеансів телефонного зв’язку "гаряча лінія” працівниками у квітні 2010 року
 
 Дата та час проведенняТема
Відповідає на запитання
Номер контактного телефону
15 квітня 2010 року з 11-00 до 13-00 Адміністрування податку на додану вартість
Начальник відділу оподаткування юридичних осіб Шульга Наталія Іванівна
2-20-26
21 квітня 2010 року з 11-00 до 13-00 Порядок розгляду звернень громадян податковими органами області. Начальник відділу масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян Фальчевська Лідія Григорівна 652-322
20 квітня 2010 року з 11-00 до 13-00Порушення СГД у сфері готівкового обігуЗаступник начальника – начальник відділу податкового контролю юридичних осіб Малинко Наталія Володимирівна2-15-21
28 квітня 2010 року з 11-00 до 13-00 Порядок застосування реєстраторів роз-рахункових операцій, книг обліку та розрахункових квитанцій в сфері торгівлі та послуг. Начальник відділу контролю за розр ... Читати далі »
Переглядів: 417 | Додав: SirKo | Дата: 09.04.2010 | Коментарі (0)

В лютому 2010 р. в ході проведення спеціалізованих заходів в рамках операції «Акциз» співробітниками відділу податкової міліції Ніжинської ОДПІ спільно зі співробітниками Козелецького РВ УМВС в Чернігівській області в селищі міського типу Десна Козелецького району був встановлений факт збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв в магазині, який належить місцевому приватному підприємцю. Виготовлялись алкогольні напої у антисанітарних умовах шляхом змішування спирту з водою у підсобному приміщенні магазину, там же здійснювався і їх розлив у різноманітну тару – пластикові та скляні пляшки різних об’ємів та виробників. Всього у магазині було вилучено рідину з різким запахом спирту в кількості 130 дал. на загальну суму 65,0 тис. грн.
 Проведена експертиза незаконно виготовлених алкогольних напоїв засвідчила, що вказана рідина не відповідає вимогам держстандарту «Горілки і горілки особливі» та її вживання в якості напою несе загрозу для життя та здоров’я людей.
... Читати далі »
Переглядів: 423 | Додав: SirKo | Дата: 08.04.2010 | Коментарі (0)

 В січні 2010 р. в ході проведення перевірки Інтернет-клубу, який знаходиться в м.Ніжин по вул. Шевченко, 16А, співробітниками відділу податкової міліції Ніжинської ОДПІ та Ніжинського міського відділу УМВС в Чернігівській області було встановлено, що у даному приміщенні знаходились 8 комп’ютерів з доступом до всесвітньої мережі Інтернет, на яких функціонують «Віртуальні казино» та проводиться азартна гра всупереч вимог Закону України від 15.05.2009р. № 1334-VI «Про заборону грального бізнесу в Україні». З метою забезпечення виконання ст.3 вищевказаного закону, комп’ютерне обладнання орієнтовною вартістю 97,5 тис. грн. було вилучено до прийняття рішення згідно чинного законодавства.
 
Хочу нагадати, що відповідно до вимог ст. 2 Закону України «Про заборону грального бізнесу в Україні» до врегулювання в законодавчому порядку в Україні забороняється проведення діяльності з організації та проведення азартних ігор у казино, на гральних автоматах, у бук ... Читати далі »
Переглядів: 579 | Додав: SirKo | Дата: 08.04.2010 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 19 20 21 22 23 24 »
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Корисні посилання





















Операція бюджет





Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний хостинг uCoz