Четвер, 28.03.2024, 23:45
ДПІ у Носівському районі
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 24
Форма входу
Державні органи










Головна » 2011 » Вересень » 15 » Державна податкова служба розширює перелік електронних сервісів для платників податків
13:37
Державна податкова служба розширює перелік електронних сервісів для платників податків
Докорінний ребрендинг іміджу податкової служби в нашій державі передбачає максимальну поінформованіть населення про діяльність органів ДПС та запровадження нових електронних сервісів для платників податків. Одним з головних інструментів у досягненні цієї мети стане оновлений єдиний веб-портал органів ДПС, який вже знаходиться на завершальному етапі розробки.

Веб-портал органів ДПС буде складатися з трьох основних блоків: інформаційний, консультаційно-роз’яснювальний та блок електронних сервісів.

Але вже й зараз офіційний веб-сайт Державної податкової адміністрації України надає чимало сервісів, що суттєво спрощують навігацію для сумлінних підприємців у бурхливому океані бізнес-простору. Без сумніву велика кількість платників податків краю вже й сама оцінила їх переваги, ми лише в цьому огляді нагадуємо про основні з них.

„Дізнайся більше про свого бізнес-партнера”

Завдяки цій новації можна дізнатися про підприємства, які є ризиковими і знаходяться в зоні посиленого податкового контролю.

Сервіс „Дізнайся більше про свого бізнес-партнера” – це надання платникам податків за допомогою сучасних технологій права доступу до інформації про надійність партнерів, що допомагає мінімізувати ризики підприємств і є поштовхом для створення цивілізованого підприємницького середовища.

Завдяки запровадженню нового банеру будь-хто з відвідувачів сайті як регіональних ДПА так і ДПА України має можливість оцінити податкові ризики діяльності свого бізнес-партнера, який, можливо, не належить до платників податку на додану вартість, а є банкрутом чи відсутній за визначеною в установчих документах адресою.

Щоб отримати інформацію достатньо набрати код контрагента або його назву. При натисканні на „Пошук” система надає відповідь з текстом червоного, синього або зеленого кольорів.

Червоний колір означає, що у базі даних Державної податкової адміністрації України контрагент значиться як такий, що перебуває під посиленим контролем державної податкової служби.

Синій - свідчить про те, що у податківців відсутня інформація про провадження процедури відновлення платоспроможності боржника або відсутності за місцем знаходження згідно з даними Єдиного державного реєстру.

Зелений колір з позитивного боку характеризує контрагента, який є сумлінним платником податків.

„Єдина база податкових знань”

Єдина база податкових знань - це ресурс, в якому у формі питань-відповідей представлена офіційна позиція Державної податкової служби України по всіх напрямах чинного податкового законодавства. Розуміння такої офіційної позиції часто є відправною точкою дій платників податків, її не можна не знати для успішного ведення будь-яких форм бізнесу в Україні.

Для зручності в користуванні, Єдина база податкових знань уніфікована та структурована.

Державна податкова адміністрація у Хмельницькій області звертає увагу платників податків, що Єдина база податкових знань постійно оновлюється та поповнюється, що дає можливість вчасно реагувати на зміни в податковому законодавстві.

Дані про платників ПДВ.

В цьому розділі підприємці мають можливість перевірити дійсність реєстрації свого контрагента платником ПДВ.

Анульовані свідоцтва платників ПДВ

А вже в цьому розділі, ви маєте можливість перевірити чи не анульоване свідоцтво платника податку на додану вартість вашого бізнес-партнера.

„Черговий по країні”

Це новий формат роботи з платниками податків – інформаційний online супровід. Щодня з 10.00 до 17.00 27 регіональних податкових адміністрацій України по черзі надають консультаційну та роз'яснювальну допомогу платникам на спеціалізованому бухгалтерському порталі http://buhgalter.com.ua/

Наразі готується до запуску ще один новий сервіс „Податковий кабінет”. Нововведення стосуватиметься усіх категорій платників – як юридичних, так і фізичних осіб. «Ця новація дозволить спростити перевірку свого податкового рахунку, сплату податків, подання звітності тощо. Через Інтернет, через власний «віртуальний кабінет» на офіційному сайті ДПС платник зможе побачити, скільки та яких податків йому нараховано, відразу заповнити через готові форми платіжні документи і так само легко звітувати про сплату», – повідомив нещодавно під час брифінгу заступник голови ДПС України Олександр Клименко.

Звичайно перелік сервісів, що надаватимуться на єдиному веб-порталі органів ДПС, буде розширюватись та вдосконалюватись, адже це вимога часу. Доступ до вказаних сервісів можливий як із сайту ДПС України (http://sta.gov.ua/). Адже перефразовуючи відомий вислів зазначимо: хто володіє податковою інформацією, той володіє бізнес-простором. 
Переглядів: 506 | Додав: держслужбовець | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Вересень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Корисні посилання





















Операція бюджет





Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний хостинг uCoz