П`ятниця, 26.04.2024, 21:55
ДПІ у Носівському районі
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 24
Форма входу
Державні органи










Головна » 2011 » Травень » 13




В країні створено систему відшкодування ПДВ, яка при мінімальному людському фактору дає найбільший економічний ефект.

Одне з підприємств м. Носівка відповідно до пункту 200.19 статті 200 Податкового кодексу України отримало автоматичне (без втручання податківців) відшкодування ПДВ на загальну суму майже 7 млн. грн. Воно є сумлінним платником податків, веде прозору господарську діяльність. Тут розуміють, що лише ефективний та чесний бізнес може забезпечити економічну стабільність держави у цілому та кожного громадянина зокрема.

Дуже добре, що у Кодексі запроваджено норми, які сьогодні дозволяють саме таким підприємствам отримувати автоматичне відшкодування, і що держава сьогодні дбає про сумлінних СГД та без тяганини відшкодовує ПДВ.

Причина того, що деякі підприємства не отримали права на бюджетне відшкодування в «автоматичному» режимі, це наявність розбіжностей між податковим кредитом та податковими зобов’язаннями контрагентів сукупно за останні ... Читати далі »
Переглядів: 486 | Додав: держслужбовець | Дата: 13.05.2011 | Коментарі (0)

Для підприємців, які займаються ремісництвом та побутовим обслуговуванням населення, податкова пропонує встановити наднизьку ставку єдиного  податку – в межах 1-10% мінімальної зарплати. Про це повідомив Голова ДПС України Віталій Захарченко під час спілкування з представниками малого та середнього бізнесу Черкащини на речовому ринку „Криволіївський”.



Він зауважив, що це нововведення стосуватиметься тих, хто не має найманих працівників та у кого обсяг доходу від такої діяльності не перевищує 150 мінімальних зарплат на рік (близько 150 тис. грн.).



«Сьогодні робочою групою з реформування спрощеної системи оподаткування доопрацьовується концепція, і ми беремо в цьому активну участь. Дрібних підприємців буде поділено на категорії, і найлояльніше ставлення буде до тих, хто займається наданням населенню життєво необхідних побутових послуг», - зазначив В. Захарченко.



Також у Черкасах керівник ДПС України поцікавився у місцевих підприємців, чи ... Читати далі »
Переглядів: 454 | Додав: держслужбовець | Дата: 13.05.2011 | Коментарі (0)

Сьогодні зусилля міських податківців спрямовано на створення сприятливих умов для ведення підприємницької діяльності суб’єктами господарювання.Серед них - можливість подання звітності засобами телекомунікаційного зв’язку, що суттєво спрощує співпрацю платників податків та податківців. Програмне забезпечення електронної звітності автоматично виконує чимало спеціальних розрахунків, самостійно визначає допущені неточності тощо.

Під час запровадження електронної звітності та користування нею суб’єктам господарювання надається необхідна практична та консультативна допомога працівниками ДПІ у Носівському районі. Регулярно проводяться зустрічі з трудовими колективами, громадськими організаціями, ведеться роз’яснення переваг подання звітності в електронному вигляді. Адже це, перш за все, економія робочого часу, коштів на придбання бланків звітних документів.

Так, для зручності платників податків у приміщенні інспекції постійно перебуває представник Українського сертифікаційного ц ... Читати далі »
Переглядів: 555 | Додав: держслужбовець | Дата: 13.05.2011 | Коментарі (0)





Звертаємо увагу платників податків, у першу чергу платників ПДВ!

Відповідно до п.11 підрозділу 2 розділу ХХ Податкового кодексу України продавець зобов’язаний видати податкову накладну, яка підлягає реєстрації у Єдиному реєстрі податкових накладних.

Відсутність факту реєстрації платником податку – продавцем товарів/послуг податкових накладних в Єдиному реєстрі та порушення порядку заповнення податкової накладної не дає права покупцю на включення сум податку на додану вартість до податкового кредиту та не звільняє продавця від обов’язку включення суми ПДВ, вказаної в податковій накладній, до суми податкових зобов’язань за відповідний звітний період.

Виходячи з вимог чинного законодавства не передбачено можливості реєструвати податкові накладні в Єдиному реєстрі в будь-який інший день, ніж їх дата виписування.

Обов’язковій реєстрації у Єдиному реєстрі у день виписування податкових накладних підлягають накладні, у яких сума податку на додану ... Читати далі »
Переглядів: 486 | Додав: держслужбовець | Дата: 13.05.2011 | Коментарі (0)

Пошук
Календар
«  Травень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Корисні посилання





















Операція бюджет





Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний хостинг uCoz