П`ятниця, 26.04.2024, 19:32
ДПІ у Носівському районі
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 24
Форма входу
Державні органи










Головна » 2010 » Грудень » 6 » Для розвитку громадянського суспільства
10:08
Для розвитку громадянського суспільства

22 жовтня 2010 року Український незалежний центр політичних досліджень провів Всеукраїнську конференцію "Як організувати державну політику сприяння розвитку громадянського суспільства”.

 

У ході конференції експерти презентували звіт за результатами Моніторингу реалізації органами виконавчої влади Концепції сприяння розвитку громадянського суспільства у 2009 році, проведеного УНЦПД, ТО „ТОРО” та Східноукраїнським центром громадських ініціатив.

 

Результати моніторингу засвідчили, що всі міністерства та обласні державні адміністрації виконують вимоги Концепції щодо ухвалення планів та подання звітів щодо виконання Концепції. Проте лише 20% заходів із планів міністерств та 44% із планів заходів ОДА відповідають завданням Концепції. Зальна ефективність реалізації Концепції складає 68% для міністерств та 43% для ОДА. За оцінками громадських експертів, ефективність запланованих ОВВ заходів склала тільки 54%.

 

Переважна більшість ОВВ усіх рівнів вбачає свою діяльність по виконанню Концепції в здійсненні комунікацій з громадськістю (76% заходів на рівні міністерств та 30% на рівні ОДА), а також у формуванні громадянської культури (відповідно, 13% та 12% заходів). 0% заходів міністерств та 28% заходів ОДА передбачають проведення конкурсів проектів для фінансової підтримки ІГС. На рівні міністерств найменше уваги приділяють розвитку волонтерського руху (1% заходів) та створенню умов для розвитку ІГС (5% заходів), а на рівні ОДА найменше виконуються завдання удосконалення нормативно правової бази (10% заходів). На рівні міністерств найкращі показники в реалізації завдань концепції мають органи виконавчої влади, що за своєю спрямованістю часто взаємодіють з громадськістю (наприклад, МОЗ, Мінсім’ї, Мінюст).

 

Державна політика сприяння розвитку громадянського суспільства є унікальною: 576 органів виконавчої влади ухвалили плани реалізації Концепції, але жоден орган влади не є відповідальним за успішність реалізації цієї політики в цілому. Учасники заходу погодилися, що для ефективної реалізації державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства необхідно змінити її інституційне забезпечення. На думку учасників, доцільно визначити члена уряду, відповідального за реалізацію Концепції.

 

Експерти та учасник заходу погодилися, що при будь-якій моделі інституційного забезпечення державної політики сприяння розвитку громадянського суспільства необхідно ухвалити Державну програму сприяння розвитку громадянського суспільства та створити Національний фонд розвитку громадянського суспільства. Завдяки цьому політика сприяння розвитку ГС отримає фінансове забезпечення, а громадські організації – можливість отримувати кошти для участі в реалізації політики.

Переглядів: 491 | Додав: SirKo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Корисні посилання





















Операція бюджет





Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний хостинг uCoz