Вівторок, 19.03.2024, 06:51
ДПІ у Носівському районі
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 24
Форма входу
Державні органи










Головна » 2010 » Червень » 22 » Віхи історії
13:31
Віхи історії
У 1996 році, податкова служба України набула остаточного свого організаційного та структурного визначення.
З історії податкової служби України, ми знаємо, що 12 квітня 1990 року на базі відділів державних доходів у фінансових органах було створено податкові інспекції, які підпорядковувалися Міністерству фінансів України.
Із збільшенням чисельності приватних структур, зростанням обсягів фінансових оборотів податкові органи намагалися вдосконалювати методи роботи та свою структуру.
В 1993 році були прийняті зміни до Закону України "Про державну податкову службу в Україні”, що мали врегулювати податкову систему країни. Однак, із подальшим розвитком ринкових реформ, податкова служба втратила можливість повною мірою виконувати покладені на неї функції, у зв’язку з чим Президентом України у 1996 році було прийнято рішення про її принципове реформування.
22 серпня 1996 року Президент України видав Указ "Про утворення Державної податкової адміністрації України та місцевих державних податкових адміністрацій”, яким було встановлено, що Державна податкова адміністрація України є центральним органом виконавчої влади. До складу податкових адміністрацій увійшли спеціальні підрозділи МВС по боротьбі з карними злочинами у сфері оподаткування.
30 жовтня 1996 року Президент України підписав Указ "Питання державних податкових адміністрацій”. Податкова служба України набула свого організаційного та структурного визначення. А з прийняттям нового Закону "Про державну податкову службу в Україні” від 5 лютого 1998 року можна вважати її становлення закінченим.
Відповідно до вищезазначених нормативних актів, безпосереднім органом, що відповідає за податкову політику держави в нашому регіоні є Державна податкова адміністрація в Чернігівській області, якій станом на 01 червня 2009 року підпорядковується 2 об’єднані ДПІ, 3 Міжрайонних ДПІ, 14 районних ДПІ та ДПІ в м.Чернігові. Вони обслуговують суб’єктів підприємницької діяльності, розташованих на території області. Всього на обліку знаходиться 16403 юридичних і 49334 СПД-фізичних осіби.

Головна мета, що стоїть перед ДПА в Чернігівській області і її структурними підрозділами – забезпечувати надходження до бюджету.
Для створення сильної та мобільної структури принципове значення мало підпорядкування Державній податковій адміністрації України підрозділів Міністерства внутрішніх справ України по боротьбі з кримінальним приховуванням прибутків від оподаткування. Було створено спеціальну службу – податкову міліцію, яка з самого початку свого існування, тісно взаємодіючи з багатьма структурними підрозділами ДПА, підтвердила не лише доцільність її створення, але й необхідність її подальшого розвитку.
Для підвищення ефективності роботи податкових органів, забезпечення найбільш раціонального використання трудових і фінансових ресурсів, Державною податковою адміністрацією України розроблено Програму модернізації податкової служби України, створено Департамент розвитку та модернізації державної податкової служби.
Події і факти

Рік 1990. В новоствореній обласній податковій інспекції працювало 33 спеціалісти, а по області – 291.
Було створено 7 відділів:
- оподаткування державних і спільних підприємств;
- відділ оподаткування кооперативних і суспільних організацій;
- відділ податків з населення;
- відділ по контролю за роботою податкових інспекцій;
- відділ кадрів;
- відділ обліку та звітності;
- загальний відділ.
Створено 2 відділи оподаткування юридичних осіб (10 чоловік):
- оподаткування державних і спільних підприємств;
- відділ оподаткування кооперативних і суспільних організацій.
Рік 1992. Штат працюючих по області – 445 осіб, в обласному апараті – 40. Створені підрозділи податкових розслідувань.
Рік1993. Створено оперативно-ревізійний відділ, відділ – Оперативно - бухгалтерського обліку і впровадження атоматизованих інформаційних систем. Потім на базі відділу обліку та звітності був створений відділ комп’ютеризації (7 чоловік).
Рік1994. Створено управління податків та зборів юридичних і фізичних осіб (14 чоловік).
Вперше створено управління податкового аудиту.
Змінилась структура і було створено управління економічного аналізу, звітності та комп’ютеризації (16 чоловік).
Рік 1996. Працюючих в обласному апараті – 212 осіб, по області 1595. Кількість підрозділів – 19 великих управлінь і самостійних відділів.
Створено управління прямих і непрямих податків (15 чоловік), управління податків з фізичних осіб (2 відділи з 8 чоловік), відділ примусового стягнення податків (3-є чоловік), управління документальних перевірок, управління обробки і комп’ютеризації (13 чоловік).
Рік 1997. Зафіксов
ана максимальна чисельність працюючих на липень за всю історію існування податкової служби області – 1637 одиниць.
За значний особистий внесок у розвиток податкової служби нагороджений орденом "За заслуги” ІІІ ступеня Г.М. МОСКАЛЕНКО – голова ДПА у Борзнянському районі.
Рік 1998. На відзнаку річниці з дня Незалежності України нагороджений нагрудним знаком "Почесний працівник податкової служби” М.П. БОЙКО – начальник ДПІ у Корюківському районі.
Рік1999. За вагомий внесок у розвиток податкової служби присвоєно почесне звання "Заслужений юрист України” В.В.ОСИПЕНКУ – голові ДПА в Чернігівській області.
Рік 2000. За вагомий внесок у розвиток податкової служби присвоєно почесне звання "Заслужений економіст України” О.П.АЛІЙНИКУ - першому заступнику голови.
За значний особистий внесок у розвиток податкової служби нагороджений нагрудним знаком "Відмінник податкової міліції” полковник податкової міліції підполковник податкової міліції В.Б.КЛАНОВЕЦЬ, заступник начальника оперативного управління - начальник галузевого відділу УПМ ДПА в Чернігівській області.
Рік 2001. В податковій системі Чернігівської області працювало 1379 спеціалісти. Цього року створено у складі податкової Регіональне управління Департаменту з питань адміністрування акцизного збору і контролю за виробництвом та обігом підакцизних товарів (з кількістю працюючих 17 осіб) і знову як у 1994 році створено управління податкового аудиту.
За вагомий внесок у розвиток податкової служби нагороджений ДПА України нагрудним знаком "Почесний працівник ДПС” В.В. ОСИПЕНКО – голова ОДПА.
За вагомий особистий внесок у справу боротьби зі злочинністю у сфері податкового законодавства та з нагоди 10 річниці Дня міліції України нагороджений нагрудним знаком ДПА України "За відзнаку в службі” капітан податкової міліції Д. П. КРИВОРУЧЕНКО, заступник начальника ГВПМ - начальник слідчого відділення податкової міліції ДПІ у м. Чернігові.
Рік 2002. Нині в податкових органах області та Регіональному управлінні Департаменту з питань адміністрування акцизного збору і контролю за виробництвом та обігом підакцизних товарів працює 1395 кваліфікованих спеціалістів.
Створено управління оподаткування юридичних осіб (14 чоловік), відділ оподаткування фізичних осіб (5 чоловік), управління стягнення податкової заборгованості (2 відділи, 7 чоловік), сучасне управління автоматизованого адміністрування податків та ведення інтегрального банку даних (10 чоловік).
До 5-ї річниці податкової служби України нагороджені Дипломом Міжнародного академічного рейтингу популярності та якості "Золота Фортуна” і ювілейною медаллю "5 років державній податковій адміністрації України” В.В. ОСИПЕНКО – голова ОДПА і 14 податківців області.
Рік 2003. Зроблено ще один суттєвий крок у налагодженні партнерських стосунків з платниками податків – засновано дорадчий орган при ДПА в Чернігівській області – Громадську раду.
Нагороджено нагрудним знаком ДПА України "За відзнаку в службі” В.І. Кошіля – заступника Голови ДПА в Чернігівській області.
Нагороджено нагрудним знаком ДПА України "Почесний працівник податкової служби” С.М. Волкову – заступника начальника управління оподаткування юридичних осіб ДПА в Чернігівській області.
Нагороджено нагрудним знаком ДПА України "Почесний працівник податкової служби” З.Б. Вдовиченко – начальника відділу кадрів ДПА в Чернігівській області.
Нагороджено нагрудним знаком ДПА України "За відзнаку в службі” В.І. Сечевицю – заступника начальника МГВПМ Чернігівської МДПІ.
Указом Президента України з нагоди 12-ої річниці з Дня незалежності України присвоєно звання "Заслужений економіст України” М.В. Манжулі – заступнику Голови ДПА в Чернігівській області.
Нагороджено нагрудним знаком ДПА України "Почесний працівник податкової служби” Л.В. Остапенко – начальника відділу стягнення податкового боргу ДПА в Чернігівській області.
Рік 2004.
Нагороджено почесною грамотою ДПА України начальника Прилуцької ОДПІ В.Т. Пахарину.
ДПА України проводить Всеукраїнську акцію "100 сумлінних платників податків”. Цього року, серед інших, переможцями стають 4 підприємства Чернігівщини: Закрите акціонерне товариство Тютюнова компанія "В.А.Т. – Прилуки”, Закрите акціонерне товариство "Чернігівський пивкомбінат "Десна”, Відкрите акціонерне товариство "Чернігівський молокозавод”, Закрите акціонерне товариство "Шляхобудівельне управління № 14”.
Четвертий рік поспіль під егідою ДПА України проводиться Всеукраїнський конкурс-виставка дитячого малюнку "Податки очима дітей”. В цьому році переможцем у номінації "Відображення історії податків на Україні” стає Сергій Назарина з села Малківка Прилуцького району.
Відповідно до Програми модернізації податкової служби України в ДПА в Чернігівській області створено відділ модернізації та забезпечення роботи з проектами.
Нагороджено почесною грамотою ДПА України начальника управління громадських зв’язків та масово – роз’яснювальної роботи ДПА в Чернігівській області Л.В. Порплік.
Рік 2005
Нагрудним знаком «Почесний працівник податкової служби»
Нагороджена Блідченко Валентина Вікторівна – начальник відділу оподаткування юридичних осіб Прилуцької ОДПІ
Рік 2006
Орденом княгині Ольги ІІІ ступеня
Нагороджена Шумейко Катерина Василівна – начальник відділу оподаткування фізичних осіб ДПА в Чернігівській області.
Почесною грамотою ДПАУ
Нагороджена Дубок Валентина Анатоліївна – начальник відділу оподаткування юридичних осіб Чернігівської МДПІ
Нагрудним знаком «Почесний працівник державної податкової служби України»
Нагороджена Кондратьєва Любов Іванівна – начальник відділу відомчого контролю ДПА в Чернігівській області.
Почесною грамотою ДПАУ
Нагороджена Шумейко Катерина Василівна – начальник відділу оподаткування фізичних осіб ДПА в Чернігівській області.
Почесною грамотою ДПАУ
Нагороджена Білозерська Ірина Степанівна - начальник управління оподаткування юридичних осіб ДПА в Чернігівській області. Рік 2007
Нагрудним знаком «Почесний працівник державної податкової служби України » нагороджена Кряж Надія Андріївна – начальник відділу економічного аналізу та прогнозування ДПА в Чернігівській області
Нагрудним знаком ДПА України «За честь і службу» нагороджена Соловей Ніна Миколаївна – начальник юридичного управління ДПА в Чернігівській області. Нагрудним знаком ДПА України «За честь і службу» нагороджена Білазерська Ірина Степанівна – начальник управління податкового контролю юридичних осіб ДПА в Чернігівській області. Нагрудним знаком «Почесний працівник державної податкової служби України» нагороджена Дрозд Олена Петрівна – начальник фінансового відділу ДПА в Чернігівській області. Нагрудним знаком «Почесний працівник державної податкової служби України» нагороджений Шустов Олег Олександрович – начальник відділу УПМ ДПА в Чернігівській області. Почесною грамотою ДПА України нагороджена Пищур Тамара Федорівна – заступник начальника управління – начальник відділу адміністрування податку на прибуток управління оподаткування юридичних осіб ДПА в Чернігівській області. Почесною грамотою ДПА України нагороджений Чава Михайло Васильович- заступник начальника ДПІ у Ріпкинському районі. Рік 2008 Нагороджений орденом «За заслуги ІІІ ступеня» Осипенко Валентин Васильович – голова ДПА в Чернігівській області. Нагрудним знаком ДПА України «За честь і службу» нагороджений Жабинець Петро Ничипорович – заступник голови ДПА в Чернігівській області . Нагрудним знаком ДПА України «За честь і службу» нагороджений Куриленко Вячеслав Володимирович – заступник голови ДПА в Чернігівській області . Нагрудним знаком ДПА України «За честь і службу» нагороджений Акименко Віктор Васильович – заступник голови ДПА в Чернігівській області Нагрудним знаком ДПА України «За честь і службу» нагороджений Пахарина Віктор Трохимович – начальник Прилуцької ОДПІ Нагрудним знаком «Почесний працівник державної податкової служби України» нагороджений Манжула Микола Володимирович – перший заступник голови ДПА в Чернігівській області. Нагрудним знаком «Почесний працівник державної податкової служби України» нагороджена Морозова Галина Павлівна – заступник начальника управління – начальник відділу супроводження податкового аудиту великих платників податків управління податкового контролю юридичних осіб ДПА в Чернігівській області. Нагрудним знаком «Почесний працівник державної податкової служби України» нагороджений Марухленко Олександр Іванович – заступник начальника ДПІ у м. Чернігові. Нагрудним знаком ДПА України «Почесний працівник державної податкової служби України» нагороджений Мариненко Микола Іванович – начальник управління оподаткування фізичних осіб ДПІ у м. Чернігові. Нагороджений нагрудним знаком ДПА України «За заслуги» Пахарина Віктор Трохимович – начальник Прилуцької ОДПІ. Почесною грамотою ДПА України нагороджена Колесниченко Ганна Іванівна – перший заступник начальника ДПІ у Козелець кому районі. Почесною грамотою ДПА України нагороджений Жабинець Петро Ничипорович – заступник голови ДПА в Чернігівській області Рік 2009 Нагороджена нагрудним знаком «Почесний працівник державної податкової служби України» Соловей Ніна Миколаївна – начальник юридичного управління ДПА в Чернігівській області. Нагороджений нагрудним знаком «Почесний працівник державної податкової служби України» Пермінов Анатолій Миколайович – начальник управління інформатизації процесів оподаткування ДПА в Чернігівській області. Нагороджена Почесною грамотою ДПА України Жукова Людмила Олексіївна – заступник начальника адміністративно-господарського відділу ДПА в Чернігівській області.
Переглядів: 1256 | Додав: SirKo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Корисні посилання





















Операція бюджет





Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний хостинг uCoz