Четвер, 28.03.2024, 20:45
ДПІ у Носівському районі
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 24
Форма входу
Державні органи










Головна » 2010 » Листопад » 18 » Ми працюємо, щоб підвищити рівень життя і добробут громадян
17:57
Ми працюємо, щоб підвищити рівень життя і добробут громадян
Заступник голови ДПА в Чернігівській області Петро Жабинець провів семінар-нараду на тему: «Основні напрямки роботи підрозділів оподаткування фізичних осіб з адміністрування податків. Підвищення ефективності контрольно-перевірочної роботи». Участь у цьому заході взяли керівники та фахівці підрозділів оподаткування фізичних осіб усіх інспекцій та відділень.


Щомісячно з початку року підрозділи оподаткування фізичних осіб ДПА в Чернігівській області забезпечують виконання прогнозних показників. Загалом за десять місяців приріст надходжень податку з доходів фізичних осіб до аналогічного періоду минулого року становить 11,7% або 69,4 млн. грн.
Податку з власників транспортних засобів надійшло на 11,1% більше, ніж очікували, плати за землю - на 12,5%, єдиного податку - на 3,6%, податку на промисел - на 11,7%
Всі податкові інспекції забезпечили виконання доведених завдань і збільшили надходження порівняно з відповідним періодом минулого року.
Оскільки питома вага податку з доходів фізичних осіб у наповненні місцевих бюджетів найвідчутніша, були розроблені відповідні заходи щодо мобілізації його до бюджету. Завдяки їх реалізації вдалося зібрати 83,2 млн. грн. - залучивши філії до сплати податку, 2,6 млн. грн. - за рахунок погашення боргу сільгосппідприємствами, 2,4 млн. грн. – від проведення контрольно-перевірочної роботи, 5,2 млн. грн. - залучивши громадян до декларування, 694,3 тис. грн. – від легалізації робочих місць, 5,9 млн. грн. - в результаті погашення заборгованості із зарплати.
Проте є й проблеми, над вирішенням яких необхідно наполегливо працювати.
Пріоритетними серед них заступник голови ДПА в Чернігівській області Петро Жабинець назвав роботу щодо легалізації найманої праці та виявлення фактів виплати зарплати «в конвертах». Адже є підприємства, де збільшуються обсяги виробництва, але зарплата залишається на мінімально встановленому рівні, а іноді ще й нижчою.
- Ми маємо включити всі важелі в межах своїх професійних повноважень для підвищення рівня життя і добробуту наших громадян, - зазначив П.Н.Жабинець. – Тому маємо спрямувати свою роботу на упередження та руйнування схем ухилень суб’єктами господарювання від оподаткування, виявлення „тіньового” сектору економіки, посилити увагу до „мінімізаторів”, а також включити всі резерви для організації роботи щодо дотримання підприємствами, установами, організаціями та громадянами-суб’єктами господарської діяльності вимог податкового законодавства при виплаті заробітної плати.
Вже проведена в цьому напрямку робота дала відповідні результати. 457 керівників підприємств та організацій заслухані під час засідань робочих груп, які відбулися у податкових інспекціях. Територіальній інспекції праці в Чернігівській області повідомлено про виявлені факти виплати низької зарплати на 366 підприємствах та у 378 приватних підприємців. Її рівень вже зріс на 379 підприємствах, що сприяло додатковому надходженню до бюджету 446,5 тис. грн. податку.
Оскільки податкова служба обмежена щодо прямого впливу на політику оплати праці в недержавних структурах, тому необхідно посилити співпрацю з Територіальною інспекцією праці, прокуратурою, комісіями при райдержадміністраціях та іншими контролюючими структурами.
Значна робота проводиться і щодо погашення заборгованості із заробітної плати. На засіданнях при райдержадміністраціях заслухано 88 керівників підприємств-боржників та із 127 проведені співбесіди у податкових інспекціях. Відтак, у жовтні погасили заборгованість із зарплати, а отже і перерахували податок з доходів фізичних осіб ВАТ «ЧеЗаРа, ВАТ «Чернігівводбуд»», ВАТ «Прилуцький завод «Білкозин», ВАТ «Інтершляхбуд» та інші підприємства.
Є результати і щодо легалізації зайнятості населення. З початку року виявлено майже 3600 найманих працівників, з якими не були укладені трудові договори. До державної реєстрації підприємницької діяльності залучені понад 1300 громадян. Ефективність цієї роботи – до бюджету надійшло майже 440 тисяч гривень.
Найбільше працівників-«нелегалів» виявлено у торгівлі, серед автоперевізників, у лісовій галузі, сферах громадського харчування та будівництва.
Приміром, під час перевірки магазина та кафе чернігівського підприємця виявили 8 незареєстрованих найманих працівників. У бізнесменів із Сосницького та Менського районів, які займаються заготівлею та реалізацією сільгосппродукції і звітували про відсутність найманих осіб, виявлено відповідно 8 та 6 працівників. Для податківців важливо не лише виявити конкретні факти, але загалом сформувати у суспільстві негативне ставлення до таких роботодавців та допомогти усвідомити громадянам, що вони мають відстоювати свої права і соціальні гарантії.
За результатами документальних перевірок виявлені 54 випадки не оподаткованих наданих матеріальних благ, 11 - виплати доходів за рахунок «тіньових» коштів, 4 - ведення подвійної бухгалтерії, 3 - погашення наданої позики та 1 випадок виплати доходу в іноземній валюті без оподаткування.
З актуальних питань щодо організації роботи по адмініструванню податків, закріплених за підрозділами оподаткування фізичних осіб, виступила начальник управління оподаткування фізичних осіб ДПА в Чернігівській області Катерина Шумейко.
Під час семінар-наради також йшлося про вдосконалення механізмів адміністрування податку на додану вартість, зокрема, про взаємодію органів ДПС при опрацюванні розшифровок податкових зобов’язань та кредиту з ПДВ у розрізі контрагентів, про підвищення рівня податкової віддачі у приватних підприємців та самозайнятих осіб, про основні причини скасування повідомлень-рішень за результатами перевірок, проведених підрозділами оподаткування фізичних осіб.
Про співпрацю з органами прокуратури щодо контролю у сфері оплати праці та легалізації робочих місць говорила зступник начальника відділу прокуратури в Чернігівській області Ірина Кошова.
Підбиваючи підсумки семінару, заступник голови ДПА в Чернігівській області Петро Жабинець зосередив увагу присутніх на основних напрямках роботи у четвертому кварталі та завданнях, поставлених Державною податковою адміністрацією України перед підрозділами оподаткування фізичних осіб.

Відділ масово-роз’яснювальної роботи та

звернень громадян ДПА в Чернігівській області.




Переглядів: 492 | Додав: SirKo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Корисні посилання





















Операція бюджет





Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний хостинг uCoz