Четвер, 28.03.2024, 14:47
ДПІ у Носівському районі
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 24
Форма входу
Державні органи










Головна » 2011 » Липень » 5 » Об’єднавши зусилля – забезпечимо заможніше життя кожного громадянина
13:49
Об’єднавши зусилля – забезпечимо заможніше життя кожного громадянина
Професійне свято працівників податкової служби майже співпадає у часі з початком другого півріччя. Отже, це певний рубіж, щоб звітувати про напрацювання попередніх шести місяців. Колектив ДПІ у Носівському районі ретельно контролює надходження коштів до бюджетів усіх рівнів. Для забезпечення успішних показників дуже важливо правильно спрогнозувати надходження, враховуючи макропоказники галузей економіки та визначальних бюджетоутворюючих підприємств.
 
Але для роботи в нинішніх умовах цього було недостатньо, оскільки з початку року вступив у дію Податковий кодекс України. Тож велику увагу приділили комплексному та цілеспрямованому роз’ясненню нового законодавства, адже все нове викликає багато запитань, сприймається насторожено і неоднозначно. Податківці району гідно витримали цей іспит.
 
Оцінка – у реальних цифрах. Ми щомісяця протягом першого півріччя, порівнюючи з відповідними періодами минулого року, забезпечували приріст платежів до бюджетів усіх рівнів. І за підсумком півріччя – також. Успішно виконані прогнозні показники з переважної більшості податків та зборів. Слід відзначити, що більш ніж у 2 рази маємо приріст збору платежів до загального фонду Держбюджету. Ще однією особливістю роботи протягом першого півріччя була зосередженість на ризиковій категорії платників - вигодонабувачах, транзитерах та «податкових ямах», що, безумовно, позитивно позначилося на результатах. Варто сказати і про наповнення місцевих бюджетів. За перше півріччя вони одержали 12 млн.грн. коштів, що на 25 відсотків більше, ніж минулого року.
 
Оскільки у структурі надходжень місцевих бюджетів визначальним є податок з доходів фізичних осіб, то серед пріоритетних напрямків залишається і упередження порушень при виплаті зарплати, зокрема, виявлення «конвертної» зарплати та нелегальної найманої праці. Звісно, ефективність перевірок залежить від того, наскільки якісно вони готуються. Перш ніж йти до платника податків, фахівці аналізують наявну базу даних. Тож щодо дотримання податкового законодавства роботодавцями – кожна перевірка виявилася результативною.
 
Завдання, які стоять перед податковою службою, складні, потребують професіоналізму і сумлінності. Серед першочергових – боротьба з «тіньовим» сектором економіки, відпрацювання схем мінімізації податкових зобов’язань, поліпшення сервісу для платників податків. З прийняттям Податкового кодексу зроблений ще один вагомий крок для запровадження електронної форми податкової звітності, що надає платникам податків багато переваг. Це також вагомий фактор для зміцнення партнерських стосунків.
 
Соціальна спрямованість роботи податкової служби покладає на нас особливу відповідальність. Професія податківця потребує справжньої відданості своїй справі та прагнення служити людям. Саме за цими критеріями сформований наш колектив. З нагоди професійного свята щиро вітаю своїх колег.
 
Бажаю всім міцного здоров'я, щастя, невичерпної енергії та подальших успіхів у праці. А ще – я маю нагоду звернутися до платників податків. Давайте пам’ятати, що об’єднавши зусилля, ми зможемо примножити внесок у зміцнення добробуту країни та забезпечення заможнішого життя кожного громадянина.
 
Володимир Ігнатченко, Начальник ДПІ у Носівському районі
Переглядів: 491 | Додав: держслужбовець | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Липень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Корисні посилання





















Операція бюджет





Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний хостинг uCoz