П`ятниця, 29.03.2024, 12:48
ДПІ у Носівському районі
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 24
Форма входу
Державні органи










Головна » 2010 » Серпень » 4 » Обговорюємо Податковий Кодекс
16:29
Обговорюємо Податковий Кодекс
Як відомо, 8 липня Верховна Рада України ухвалила постанову про всенародне обговорення Проекту Податкового кодексу.

І тут суспільству важливо усвідомити одну значиму річ. Таке всенародне обговорення Проекту чи не вперше створює прецедент консолідації зусиль усіх верств населення для створення в країні цивілізованих економічних стосунків. Справжнього партнерства між державою та платниками податків. Створення зрозумілих правил для ведення бізнесу та спілкування з державою. Шанс для держави та платників податків відмовитись від традиційної досі заскорузлої ролі вічних опонентів, візаві (тих, що сидять один навпроти одного) та спробувати усім разом подивитись в одному напрямі. Напрямі національних пріоритетів.

Пригадується досвід східноєвропейських країн під час підготовчого процесу до вступу в ЄС, коли швидкими темпами йшло реформування усіх суспільних сфер, у тому числі і податкової, та адаптація вітчизняних законодавств до європейських норм. Тоді у переважної більшості цих країн усі рішення ухвалювались виходячи із національних пріоритетів: багато партій та громадських об’єднань припинили дбати лише про власні піар-рейтинги, коли за шквалом критики губляться продуктивні ідеї, та спробували усвідомити та переконати інших у необхідності реформ, у тому числі і податкових. Стали вище власних короткострокових вигод і подивились на майбутні національні перспективи.

Зайве переконувати, що завдяки всенародному обговоренню Проекту Податкового кодексу ми отримуємо можливість узгодити та удосконалити механізм взаємодії держави та платників податків. Коли забезпечення формування доходної частини бюджету відбувається саме за рахунок добровільної сплати податків, усвідомленої як невідворотність.

Очевидним є той факт, що спільними зусиллями ми справді зможемо стимулювати ділову активність та вплинути на розвиток економіки шляхом скорочення кількості податків, зниженням ставки податку на прибуток, спрощенням адміністративних процедур та зменшенням тиску на бізнес-середовище, стимулюванням інноваційно-інвестиційної діяльності. Плюс на шальках переваг ще й такі позитиви як протидія тіньовій економіці та розширення бази оподаткування за рахунок удосконалення адміністрування податків. А замикає цю вертикаль переваг одна глобальна, спрямована на суспільний розвиток: збільшення фінансового ресурсу бюджетів усіх рівнів за рахунок розширення бази оподаткування при зменшенні податкового навантаження.

Проект Податкового кодексу – це свого роду тест на суспільну зрілість. Для всіх: і чиновників, і громадських об’єднань, і кожного роботодавця та найманого працівника, які мають піднятись на вищий щабель взаємовідносин, коли у суспільстві культивується усвідомлена, добровільна сплата податків як цілком закономірне явище, як те, що є обов’язком, а не правом. І на задній план повинен відійти образ такого собі бравого неплатника податків, який легко обманював державу. Цього більше не має бути. Податковий кодекс стане поштовхом для зміни свідомості громадян, коли платити податки – почесно і патріотично, а відповідальність за несплачені податки – невідворотня.



Голова ДПА України Олександр Папаіка


2-20-26 телефон з прийняття та узагальнення пропозицій до проекту Податкового кодексу України

Переглядів: 502 | Додав: SirKo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Корисні посилання





















Операція бюджет





Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний хостинг uCoz