Четвер, 25.04.2024, 10:05
ДПІ у Носівському районі
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 24
Форма входу
Державні органи










Головна » 2010 » Серпень » 9 » Обговорюємо Податковий Кодекс
17:03
Обговорюємо Податковий Кодекс

6 серпня цього року проведено засідання „круглого столу” з питання обговорення проекту Податкового Кодексу з представниками відділу економіки, фінансового управління Носівської РДА, управління сільського господарства та власне податкової інспекції. В засіданні також взяли участь представники громадськості, підприємці.

Відкриваючи засідання перший заступник голови райдержадміністрації Людмила Кириченко відзначила, що одним з головних завдань при створенні Податкового кодексу стало акумулювання найкращих ідей оподаткування, синтез світової та вітчизняної податкової практики і всього, що сьогодні позитивно сприймається суспільством та бізнесом. Із багатьох складових шукається компроміс. Наразі у комітеті Верховної Ради з питань податкової та митної політики за участю Міністерства фінансів, профільних об'єднань, громадських організацій, народних депутатів ведеться спільна робота з розробки та впровадження норм, що стануть основою для виховання добросовісного платника податків. Цей конструктивний діалог направлений на підтримку Податкового кодексу усіма народними депутатами та його успішне прийняття в парламенті у другому читанні.

Начальник податкової інспекції Володимир Ігнатченко більш детально зупинився на основних правових аспектах головного податкового документа. Сутність питання полягає у спрощенні ведення витрат та податкового обліку. Податкова система повинна виконувати не лише фіскальну функцію з наповнення бюджету, а також регулюючу функцію. Світовою спільнотою було визнано, що податковий регулятор є найефективнішим. Це стосується, перш за все, фінансового сектора, податкових канікул, які дають можливість підприємствам, що направляють прибуток на інноваційно-інвестиційні проекти, проекти розвитку, звільняти частину коштів від сплати податків.

Як свідчить думка громадськості податкове законодавство вже є досить застарілим, тому всі учасники засідання підтримали нові зміни в законодавстві стосовно поступового зменшення податку на прибуток з 25% до 17, зниження ставки ПДВ - з 20 до 17% протягом трьох років, податкових пільг тим, хто вкладає кошти в модернізацію виробництва і енергоємні технології.

Заступник управління сільського господарства Олександр Пуха задоволений двократним збільшенням податку за забруднення довкілля, адже культура деяких громадян та підприємців по засміченню вулиць Носівки просто вражає, несанкціоновані сміттєзвалища вже зявились чи не в кожному населеному пункті нашого району.

Водночас деяких підприємців, зокрема Ліну Балаєву, турбує питання стосовно зменшення межі суми виручки з 500 до 300 тис. грн. для платників єдиного податку, адже дані зміни викликають лише розподіл діяльності «великих єдинщиків», тоді як сама Ліна Іванівна готова тільки на збільшення ставок єдиного податку на 20-50% для підприємців з великим обсягом виручки.

Наприкінець засідання з метою всенародного обговорення учасниками засідання було вирішено встановити до 20 серпня телефон щоденної гарячої лінії за теленом 2-20-26 з метою отримання пропозицій від громадян щодо вдосконалення проекту Податкового Кодексу.

6 серпня водночас був проведений семінар в податковій інспекції, де були підняті питання стосовно легалізації робочих місць та заробітної плати, подачі звітності в електронному вигляді, вступу України до Євросоюзу, співробітництва з НАТО, інших актуальних питань роботи податкової служби.

Основне завдання податкової служби – поповнення бюджету, своєчасно і в повному обсязі сплачені податки. Тому податківці Носівського району і надалі будуть нести ношу відповідальності і дотримання законодавства – податки мають бути, бюджет не має нести втрат.

     

Перший заступник начальника
ДПІ у Носівському районі                                           О.М. Корінько

Переглядів: 462 | Додав: SirKo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Серпень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Корисні посилання





















Операція бюджет





Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний хостинг uCoz