Четвер, 28.03.2024, 12:19
ДПІ у Носівському районі
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 24
Форма входу
Державні органи










Головна » 2010 » Липень » 15 » Податкове свято для дітей
11:02
Податкове свято для дітей
Відбулося нагородження переможців та номінантів обласного етапу всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «Податки очима дітей». Тридцять хлопчиків та дівчаток були запрошені до Державної податкової адміністрації в Чернігівській області на урочистості.
Започаткований одинадцять років тому, конкурс привертає увагу все більшого кола талановитих дітей. І брати участь у ньому з року в рік стає престижніше. Цього року до творчого змагання долучилися 560 дітей з міст і сіл Чернігівщини. Конкурс проводився за трьома номінаціями – художні, літературні та твори декоративно-прикладного мистецтва.
Вітаючи юних переможців, заступник голови ДПА в області В’ячеслав Куриленко наголосив, що діти з дорослою відповідальністю підійшли до втілення досить непростої теми – важливості і необхідності податків для розвитку держави. А проведення конкурсу «Податки очами дітей» - один із вдячних заходів у роботі податківців. В.В.Куриленко, дякуючи дітям за яскраві ідеї та їх чудове втілення, зазначив: «Переглянувши конкурсні роботи, я, як податківець із солідним стажем, можу впевнено сказати, що навіть найменші учасники конкурсу добре розуміють соціальну значимість податків і своїми роботами нагадують дорослим про необхідність їх сплачувати до державної скарбниці».
Журі було непросто визначитися з переможцями. Відбираючи кращі роботи в номінації художні твори, вони зробили особливий наголос на тому, що діти розуміють поняття податків інакше, ніж дорослі. Діти оминули стереотипи, а емоційно і щиро звернулися до казкових персонажів, створили власні образи. Для малюнків вони обрали теплі фарби та яскравий матеріал. Свіжість кольорів, оригінальність і творчий підхід відчуваються також у творах декоративно-прикладного мистецтва. Майстерність і старання докладені і до літературних творів.
Конкурс проходить щороку, і здавалося б, чим ще можна здивувати журі? Але і цьогорічний конкурс не став винятком - демонструючи глибоке знання податкової тематики, діти здивували польотом фантазії. А ще - різноманітністю техніки виконання творів декоративно-прикладного мистецтва. Приміром, вперше на конкурс обласного рівня надані роботи, виконані «модульним оригамі». Такі роботи представили Аліна Товстиженко зі Щорса та Олександр Сабешкін з Ніжина. Оля Лапа з Бахмача виконала композицію в стилі ляльки-мотанки.
Цікавими і талановитими роботами приємно здивували діти Менщини. Результат – три переможці Роман Шабел, Анна Каратаєва, Ганна Пінчук та один номінант - Ірина Макіша. Роботи Романа Шабела та Анни Каратаєвої брали участь у Всеукраїнському конкурсі.
Декілька років поспіль чудові твори представляють діти Семенівщини - Вікторія Лагун, Олександр Саханський, Діана Заєць та Ольга Карасьова. Їхні роботи оригінальні, дуже акуратно виконані, у них глибоко розкривається тематика.
З року в рік серед лідерів конкурсу - прилуччани. Минулого року двоє дітей з Прилуччини перемогли у Всеукраїнському конкурсі і відпочивали на узбережжі Чорного моря у дитячому оздоровчому центрі «Маяк». Серед переможців цього року - Анастасія Шевченко, Катерина Карєвіна та Тетяна Прокоф’єва.
Троє переможців обласного конкурсу з Чернігівського району - Марина Трояновська, Аліна Савченко, Анна Желєзняк.
Вже кілька років поспіль талановитими роботами дивують діти Щорського, Ніжинського, Новгород-Сіверського, Ічнянського, олдак ського та Бахмацького районів. А Роман Шабел з села Городище Меньского району посів третє місце у Всеукраїнському конкурсі. Він та Олександр Саханський з Семенівського району поїдуть на відпочинок до Чорного моря.
Загалом, кожна робота учасників конкурсу «Податки очима дітей» цікава і заслуговує на особливу увагу. Всі роботи глибокі за змістом та оригінальні.
Після засідання журі була організована виставка дитячих робіт, яку мали можливість відвідати і члени громадської ради при ДПА в Чернігівській області. Побачивши роботи, вони одностайно висловили бажання виступити спонсорами конкурсу «Податки очима дітей» і були особисто присутні на урочистостях з нагоди нагородження переможців. Податківці вручили дітям Почесні грамоти, а члени громадської ради – подарунки. На знак подяки діти вручили членам громадської ради і свої подарунки – конкурсні роботи – ліплення, плетіння, вишивання тощо.
З перемогою у творчому конкурсі своїх ровесників привітали і юні артисти – члени клубу спортивного бального танцю «Ніка» Нікіта Рябець та Анна Орел, учасники спортивно-циркової студії «Тріумф» Артем Гайовий і Марія Скепська та юна бандуристка Дар’я Кравченко.
Також для дітей було організовано похід до тиру та екскурсію Черніговом з відвідуванням Антонієвих печер.
Насамкінець заступник голови ДПА в області В’ячеслав Куриленко побажав дітям не зупинятися на досягнутому – брати участь у конкурсі і в наступному році, адже цьогорічні роботи свідчать про великий потенціал юних знавців податкової тематики.
Варто назвати благодійників, які допомогли організувати для дітей незабутнє свято. Це – голова територіального відділення асоціації аудиторів України, директор фірми «Цурій – аудит» Василь Цурій, голова Чернігівського відділення Асоціації платників податків України Михайло Назаренко, виконавчий директор Асоціації промисловців та підприємців "Полісся” Володимир Козирєв, голова Федерації профспілкових організацій області Микола Богдан, генеральний директор Регіонального фонду підтримки підприємництва Андрій Лісовий, голова правління ВАТ «Чернігівбуд» Анатолій Красний, голова правління кредитної спілки «Чернігівська» Валентина Грінченко, директор ТОВ «Фірми «МЖК-сервіс» - Ігор Желдак, директор ТОВ «Лагрос» Віктор Ланько, голова правління Чернігівського обласного об’єднання організацій роботодавців Микола Михалевич, голова Чернігівської ради ВПСП ОДПС Василь Толочко, генеральний директор ВАТ «Домобудівник» Анатолій Роговий.

Відділ масово-роз’яснювальної роботи та
звернень громадян ДПА в Чернігівській області

Переглядів: 628 | Додав: SirKo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Корисні посилання





















Операція бюджет





Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний хостинг uCoz