П`ятниця, 29.03.2024, 07:41
ДПІ у Носівському районі
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 24
Форма входу
Державні органи










Головна » 2010 » Грудень » 20 » Податковий кодекс: про обов'язки та про права платників податків
16:23
Податковий кодекс: про обов'язки та про права платників податків

Платник податків зобов'язаний стати на облік у податковій інспекції, вести облік доходів і витрат, забезпечувати зберігання документів, пов'язаних з виконанням податкових зобов'язань, складати та надавати звітність, сплачувати податки у встановлені терміни.

На письмову вимогу податкового органу платник повинен надавати документи з обліку доходів, витрат та інших показників, пов'язаних з визначенням об'єктів оподатковування (податкових зобов'язань), первинні документи, регістри бухгалтерського обліку, фінансову звітність, інші документи, пов'язані з обчисленням і сплатою податків. У письмовій вимозі податкового органу обов'язково вказуються конкретний перелік документів, які повинен надати платник, і підстави для їх надання. Якщо платник має пільги, він повинен надати інформацію про суми не сплачені до бюджету у зв'язку з одержанням таких пільг.

Платник не повинен перешкоджати законній діяльності податківців під час виконання ними службових обов'язків і повинен виконувати їхні законні вимоги. Платник повинен допускати посадових осіб податкового органу під час проведення перевірок до обстеження приміщень, територій (крім житла громадян), які використовуються для одержання доходів, а також для проведення перевірок з питань вирахування та сплати податків; усувати виявлені порушення законодавства й підписувати акти (довідки) про проведені перевірки.

Платник має право безкоштовно отримувати в органах податкової служби, у тому числі й через мережу Інтернет, інформацію щодо податків і нормативно-правових актів, які їх регулюють, порядку обліку й сплати податків, прав і обов'язків платників, повноважень контролюючих органів та їх посадових осіб щодо здійснення податкового контролю. Платник може представляти свої інтереси в контролюючих органах самостійно або через уповноваженого представника.

Платник може користуватися податковими пільгами при наявності підстав на них, отримати відстрочку, розстрочку сплати податків або податковий кредит. Має право на залік або повернення зайво сплачених або стягнених сум податків, пені, штрафів, на повне відшкодування збитків, заподіяних незаконними діями або бездіяльністю податкових органів.

Під час проведення перевірок платник має право бути присутнім, знайомитись з актами (довідками) перевірок, перед підписанням документів про проведення перевірки, у випадку наявності зауважень до змісту (тексту) актів (довідок) підписувати їх і подавати письмові заперечення.

Платник має право оскаржити рішення, дії (бездіяльність) податкових органів і їхніх посадових осіб, надані ними роз'яснення; вимагати проведення перевірки відомостей і фактів, які можуть свідчити в інтересах платника.

Платник має право на нерозголошення податковим органом і його посадовими особами відомостей про такого платника без його письмової згоди й відомостей, що становлять конфіденційну інформацію, державну, комерційну або банківську таємницю й стали відомі податківцям під час виконання ними службових обов'язків.

Платник веде справи, пов'язані зі сплатою податків, особисто або через свого представника. Представник користується правами, установленими для платників податків.

Переглядів: 471 | Додав: SirKo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Грудень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Архів записів
Корисні посилання





















Операція бюджет





Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний хостинг uCoz