Четвер, 25.04.2024, 07:17
ДПІ у Носівському районі
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 24
Форма входу
Державні органи










Головна » 2010 » Листопад » 18 » Про Європейський тиждень місцевої демократії
17:54
Про Європейський тиждень місцевої демократії
На виконання Указу Президента України «Про Європейський тиждень місцевої демократії» органами місцевого самоврядування спільно з органами виконавчої влади було проведено ряд заходів в населених пунктах району.
Міському, сільським головам, відділу освіти, відділу у справах молоді та спорту, відділу культури та туризму райдержадміністрації, центру соціальних служб сім'ї, дітей та молоді направлено листи-рекомендації щодо відзначення Європейського тижня місцевої демократії.
Виконавчими комітетами рад розроблено та затверджено плани заходів проведення тижня демократії.
Органи місцевого самоврядування ініціювали проведення в населених пунктах днів благоустрою територій соціальної та культурної сфер, пам'ятників, обелісків, історичних місць.
З метою поширення досвіду європейської демократії в приміщеннях місцевих рад, районній та сільських бібліотеках, загальноосвітніх навчальних закладах району оформлено тематичні та інформаційні стенди, викладки літератури. Сільські ради провели День відкритих дверей та презентацію діяльності місцевого самоврядування.
В більшості місцевих рад пройшли розширені засідання виконавчих комітетів, постійних комісій за участю депутатів попередніх скликань, керівників органів самоорганізації населення, учнівської молоді, ветеранів Великої Вітчизняної війни та праці (Хотинівська, Мринська, Степовохутірська, Держаиівська, Плоеківська та інші).
Для міського, сільських голів, секретарів рад виконавчим апаратом районної ради проведено семінар - нараду на тему: «Місцева демократія -основа демократичної держави».
В загальноосвітніх та позашкільних накладах району проведено низку різнопланових заходів щодо відзначення Європейського тижня місцевої демократії: лекції, семінари, відкриті уроки, круглі столи.
Серед старшокласників міських шкіл проведено анкетування на теми: «Якби міським головою міста був я…» та «Що я зробив би для рідного міста в першу чергу як депутат міської ради».
В рамках відзначення тижня місцевої демократії в Носівській районній гімназії відбулися вибори Президента гімназії, Спікера учнівського парламенту та Голови ради старшокласників. Вибори мали всі складові даного процесу: висування кандидатів, агітаційний тиждень, презентація передвиборчих програм, утворення виборчої комісії, прес-конференції, утворення виборчої комісії, таємне голосування та оприлюднення результатів.
Для ознайомлення населення з історією розвитку та досягненнями європейської демократії заступник голови районної ради М. П. Павленко виступив по районному радіомовленню з інформацією на тему: «Місцева демократія - основи демократичної держави».
Питання місцевої ініціативи як основи демократії в країні обговорювалося на навчанні депутатів місцевих рад.

Голова районної ради О. П. Самокиша
Переглядів: 506 | Додав: SirKo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Листопад 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Корисні посилання





















Операція бюджет





Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний хостинг uCoz