П`ятниця, 29.03.2024, 17:39
ДПІ у Носівському районі
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 24
Форма входу
Державні органи










Головна » 2010 » Вересень » 23 » Про податок з власників транспортних засобів
18:10
Про податок з власників транспортних засобів

Громадяни, які мають у своїй власності транспортні засоби, повинні сплачувати податок з власників транспортних засобів відповідно до Закону  України від 11.12.1991р. "Про податок з власників транспортних засобів та інших самохідних машин і механізмів”.

            Його сплачують фізичні особи перед реєстрацією, перереєстрацією транспортних засобів, а також перед їх технічним оглядом щорічно або один раз на два роки.

Податок не справляється за транспортні засоби, якщо вони не знаходяться на обліку державної автомобільної інспекції, або інших органів, які проводять їх реєстрацію, перереєстрацію, техогляд.

Якщо вони не експлуатуються (наприклад, власник перебуває у відрядженні, транспортний не справний причин або з інших причин), податок сплачується на загальних підставах за повний рік.

За автомобіль, переданий за дорученням іншій особі, податок має сплачувати власник. Але коли він виявляє бажання, щоб від його імені - за нього сплачувала податок особа, яка користується його автомобілем, необхідно цей момент передбачити у дорученні на право користування транспортним засобом.

При неможливості подання транспортного засобу на місце технічного огляду (через несправність або з інших причин) у встановлений термін його власник повинен подати до Державної інспекції письмову заяву, здати номерний знак і пред’явити квитанції про сплату податку з власників транспортних засобів.

Особи, які своєчасно не сплатили податок, залучаються податковими органами до сплати після перевірки та узгодження податкового зобов’язання. Після отримання громадянином податкового повідомлення про нарахування податку, зобов’язання повинно бути погашено протягом десяти календарних днів від дня отримання такого повідомлення.

Якщо після отримання податкового повідомлення зобов’язання все ж таки не сплачується, податковий орган застосовує штрафні санкції, передбачені пунктом 17.1.7 Закону України "Про порядок погашення зобов’зань перед бюджетами та державними цільовими фондами” та пеню, порядок нарахування якої передбачений цим же Законом.

Переглядів: 426 | Додав: SirKo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Корисні посилання





















Операція бюджет





Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний хостинг uCoz