Середа, 24.04.2024, 08:04
ДПІ у Носівському районі
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 24
Форма входу
Державні органи










Головна » 2010 » Лютий » 25 » Система подання податкової звітності в електронному вигляді
11:32
Система подання податкової звітності в електронному вигляді
Начальник відділу інформатизації процесів оподаткування Анатолій Григорович Бойко провів «гарячу лінію» з актуальних питань впровадження системи подання податкової звітності в електронному вигляді. Найбільш актуальні питання та відповіді на них пропонуємо вашій увазі.
 
 - Якщо звіт надіслано за допомогою Оператора електронної звітності, чи потрібно дублювати його на паперових носіях?
 - Ні, не потрібно. Якщо звіт підготовлено в затвердженому форматі, підписано ключами ЕЦП, виданими АЦСК, і подано в електронній формі через Оператора електронної звітності з дотриманням усіх нормативних вимог, він вважається оригінальним документом і не потребує дублювання на паперових носіях.
 
 - Що слугує підтвердженням передачі звітних документів до ДПІ?
 - Підтвердженням є квитанція №2 в електронному вигляді про те, що документ сформовано коректно та прийнято в базу даних. Якщо на адресу платника податку не надійшла квитанція №2 про прийняття електронного документа на районному рівні, документ вважається не надісланим.
 
 - Якщо платник податків надсилає декілька декларацій по ПДВ на електронну адресу ДПІ, яка декларація вважається оригіналом, перша чи остання?
 - Якщо платник податків надіслав на електронну адресу ДПІ декілька примірників одного податкового документу (у разі уточнення, неотримання квитанцій підтвердження тощо), то оригіналом вважається документ, надісланий до органів ДПС останнім до закінчення граничного терміну подання податкової звітності, якщо його було сформовано коректно, прийнято в базу даних ДПС та платнику податків надійшло про це повідомлення.
 
 - Наше підприємство не має в офісі Інтернету, але він є вдома у головного бухгалтера, то чи можна надсилати податкові документи пізно ввечері?
 - Для того щоб податкова звітність вважалася поданою вчасно, її слід надіслати не пізніше встановленого терміну подання звітності в паперовому вигляді. Звітність, отримана ДПІ в паперовому або електронному вигляді пізніше граничного терміну, вважається поданою з порушенням терміну. Звітність в електронному вигляді приймається цілодобово, включаючи святкові та вихідні дні.
Переглядів: 549 | Додав: SirKo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Лютий 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Архів записів
Корисні посилання





















Операція бюджет





Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний хостинг uCoz