П`ятниця, 29.03.2024, 17:24
ДПІ у Носівському районі
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 24
Форма входу
Державні органи










Головна » 2011 » Червень » 6 » У гості до Козака Мамая
01:12
У гості до Козака Мамая
Літо – час справжнього відпочинку. Йому радіють усі, а особливо діти. Тож, мабуть, символічно, що на його початку – 1 червня - вже понад 60 років світовою демократичною спільнотою відзначається Міжнародний День захисту дітей. Не стоїть осторонь і Україна.

До цієї події готуються і діти, і дорослі. І стало вже доброю традицією Державної податкової служби України запрошувати до столиці дітей з шкіл-інтернатів. Цього року учні Чернігівської загальноосвітньої школи-інтернату I-III ст. ім. Ю.М.Коцюбинського були запрошені до Центру народознавства «Козак Мамай».

На них очікувала змістовна програма та зустрічі з надзвичайно цікавими людьми.

І дійсно, оригінальним був вже сам початок: представники кожної з областей були перевдягнені у різнокольорові футболки – жовті, білі, бірюзові, бордові, червоні, помаранчеві. Вдягнені у національний одяг екскурсоводи дали можливість дітлахам відчути справжню атмосферу українського козацького поселення початку XVII століття, та ще й зі «справжніми» козаками, ставками з рибою, хатами під стріхами, діючою козацькою церквою, ковальнею, гончарнею та шинком.

Підкріпившись справжнім козацьким кулішем, смаженим на вертелі поросям, млинцями та узваром, усі рушили на майдан – на зустріч з Головою ДПС України. Про це сповіщали церковні дзвони та козацькі литаври. Пролунав залп пищалей і, гарцюючи на конях, на майдані з’явилися три вершники з прапорами - державним, козацьким та податкової служби.

За дорученням Голови ДПС України Віталія Захарченка, його заступник Сергій Лекарь привітав дітей зі святом. Кожна область отримала цінні подарунки та набори книг для дитячих закладів.

Слова вдячності за цікаве свято та подарунки висловила й учениця Чернігівської загальноосвітньої школи-інтернату I-III ст. ім. Ю.М.Коцюбинського Сніжана Ткаченко.

На завершення дійства його учасники побачили театралізовану сценку про справляння податків у часи Запорізької Січі. До речі, і діти взяли в ньому особисту участь.

Надзвичайно задоволені й щасливі, з яскравими враженнями поверталися діти додому.

Відділ масово-роз’яснювальної роботи та

звернень громадян ДПА в Чернігівській області.

Переглядів: 520 | Додав: держслужбовець | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Червень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Корисні посилання





















Операція бюджет





Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний хостинг uCoz