П`ятниця, 19.04.2024, 19:03
ДПІ у Носівському районі
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 24
Форма входу
Державні органи










Головна » 2010 » Червень » 10 » Великим платникам – велика увага
18:02
Великим платникам – велика увага
За підсумками трьох місяців податкова служба Чернігівщини посіла третє місце у загальноукраїнському рейтингу. Поступившись лише двом промисловим гігантам – Донецькій та Харківській області.
Майже 60 відсотків обласних надходжень до бюджету формують великі платники податків. За новими критеріями відбору до категорії великих платників віднесені 18 підприємств Чернігівщини. Голова Державної податкової адміністрації в Чернігівській області Валентин Осипенко зустрівся з керівниками та головними бухгалтерами цих підприємств. Обговорювалося подальше зміцнення партнерських стосунків на засадах прозорості, взаєморозуміння і відповідальності.
Голова ДПА в області Валентин Осипенко поінформував про прийняття закону «Про Державний бюджет України на 2010 рік» та про те, що є надія з січня наступного року вже керуватися нормами Податкового кодексу. Акцентував увагу і на найболючішій для платників проблемі – відшкодуванні податку на додану вартість. Валентин Осипенко також розповів про пріоритетні напрямки стратегічного плану розвитку податкової служби. Та про результати, яких досягає податкова служба Чернігівщини. Зокрема, про високі рейтингові місця – друге за підсумками минулого року і третє – за підсумками трьох місяців цього року.
Також була озвучена новина для великих платників податків, яка стала нагодою зібратися за «круглим столом». На виконання Національного плану дій з поліпшення адміністрування податків та за погодженням з Міністерством фінансів України та Державним комітетом України з питань регуляторної політики та підприємництва, визначено критерії відбору платників податків до категорії „великих”, а саме валові доходи яких за рік перевищують 100 млн.грн. та чисельність працюючих – більше 250 чоловік. Або ж за рік підприємство сплачує до держбюджету більше 25 млн.грн.
За перший квартал до бюджетів усіх рівнів великі платники області сплатили 435 млн. гривень податків і зборів. Проте не всі вони мають однакове податкове навантаження. Виникають сумніви, коли при десятках мільйонів оборотів, валові доходи і витрати декларуються на одному рівні.
Учасники «круглого столу» поінформовані про результати роботи підрозділів податкового контролю, про актуальні напрямки в роботі податкової міліції, про виявлення нелегальної найманої праці та «конвертної» зарплати. Йшлося і про основні засади, на яких мають базуватися подальші стосунки з великими платниками податків.
В ході спілкування платники податків говорили про свої проблеми, про стосунки, які у них склалися з податковою службою, про перспективи розвитку своїх підприємств та ставили запитання, відповіді на які їх цікавлять.
 
Відділ масово-роз’яснювальної роботи та звернень громадян ДПА в Чернігівській області.
Переглядів: 586 | Додав: SirKo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Червень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Корисні посилання





















Операція бюджет





Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний хостинг uCoz