Субота, 20.04.2024, 05:16
ДПІ у Носівському районі
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 24
Форма входу
Державні органи










Головна » 2010 » Квітень » 8 » Припинено діяльність незаконного виробництва алкогольних напоїв.
17:26
Припинено діяльність незаконного виробництва алкогольних напоїв.
В лютому 2010 р. в ході проведення спеціалізованих заходів в рамках операції «Акциз» співробітниками відділу податкової міліції Ніжинської ОДПІ спільно зі співробітниками Козелецького РВ УМВС в Чернігівській області в селищі міського типу Десна Козелецького району був встановлений факт збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв в магазині, який належить місцевому приватному підприємцю. Виготовлялись алкогольні напої у антисанітарних умовах шляхом змішування спирту з водою у підсобному приміщенні магазину, там же здійснювався і їх розлив у різноманітну тару – пластикові та скляні пляшки різних об’ємів та виробників. Всього у магазині було вилучено рідину з різким запахом спирту в кількості 130 дал. на загальну суму 65,0 тис. грн.
 Проведена експертиза незаконно виготовлених алкогольних напоїв засвідчила, що вказана рідина не відповідає вимогам держстандарту «Горілки і горілки особливі» та її вживання в якості напою несе загрозу для життя та здоров’я людей.
 За даним фактом порушена кримінальна справа за ознаками злочину передбаченого частинами 1 та 3 статті 204 Кримінального кодексу України. Проводиться досудове слідство.
 Продаж фальсифікованих алкогольних напоїв, як правило, активізується у переддень святкових днів, у зв’язку із чим хотілося б нагадати читачам декілька порад, які можуть зменшити ризик отруєння фальсифікованими алкогольними напоями.
 По-перше, купувати алкогольні напої слід лише у спеціалізованих відділах торгівельних організацій та закладів громадського харчування, в яких повинні бути в наявності відповідні ліцензії на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями. Згідно із статтями 18 та 19 Закону України "Про захист прав споживачів" та Правилами роздрібної торгівлі алкогольними напоями затвердженими Постановою Кабінету Міністрів України № 854 від 30.07.1996 р. суб'єкт господарської діяльності - зобов'язаний забезпечити надання споживачам необхідної, доступної та достовірної і своєчасної інформації про товари, а також на вимогу споживачів - додаткової інформації про наявність сертифіката відповідності, документів, що підтверджують якість та ціну товару.
 По-друге при покупці слід звернути увагу на зовнішній вигляд пляшки, стан наклеєння етикетки та контр-етикетки, стан укупорки пляшки пробкою (через закриту пробку не повинно бути протікань), наявність дозатора та його утримання в горлечку, термін придатності алкогольних напоїв (для горілки 1 рік) та наявність дати виготовлення.
По-третє звернути увагу на вміст пляшки – в рідині не повинно бути завислих часток, муті та осаду (крім деяких сортів марочних вин, про що повинно бути зазначено на етикетці).
 По – четверте необхідно перевірити цілісність акцизної марки, стан її утримання на пляшці (виробник повинен забезпечити такий стан наклейки акцизної марки, при якому забезпечується її розрив при відкритті посуду), наявність на ній захисних елементів, насамперед термочутливої смужки, голографічних елементів, відповідності вказаної на акцизній марці місткості фактичному об’єму пляшки, виду алкогольних напоїв.
 В разі виявлення вище перелічених недоліків, фальсифікації алкогольних напоїв, їх неналежної якості - споживач має право вимагати від суб'єкта господарської діяльності:
 заміни на аналогічний товар належної якості;
 повернення коштів;
 відшкодування заподіяних йому збитків та шкоди.
 Серед вилученої працівниками податкової міліції фальсифікованої горілки найбільше переважають торгові марки «Пшенична» та «Російська» виробників Донецької, Одеської та Черкаської областей.
 В разі встановлення вищезгаданих фактів порушень чинного законодавства прошу звертатись до відділу податкової міліції Ніжинської ОДПІ за тел.(231) 2-36-53 або у чергову частину за тел. (231) 5-32-43. Анонімність гарантується !
 
 За матеріалами ВПМ Ніжинської ОДПІ
Переглядів: 423 | Додав: SirKo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Корисні посилання





















Операція бюджет





Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний хостинг uCoz