Вівторок, 16.04.2024, 20:59
ДПІ у Носівському районі
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 24
Форма входу
Державні органи










Головна » 2010 » Квітень » 14 » Звернення до керівників підприємств та підприємців
10:27
Звернення до керівників підприємств та підприємців
В ДПА в області проведено нараду з редакторами засобів масової інформації. Під час наради голова ДПА в Чернігівській області Валентин Осипенко та голова Чернігівського територіального відділення «Асоціація платників податків України» Михайло Назаренко підписали звернення до керівників підприємств та підприємців стосовно легалізації заробітної плати в конвертах:
 
 Шановні керівники підприємств, підприємці!
 
 Звертаємося до вас з надією на розуміння та підтримку. Усі ми – від керівника підприємства до робітника – хочемо добре жити, отримувати гідну заробітну плату, мати соціальні гарантії. Це бажання цілком закономірне. Але говорити про те, що усі наші громадяни отримують гідну заробітну плату та належні соціальні гарантії, поки що, на жаль, не можна.
 
 За підсумками 2009 року середня заробітна плата на Чернігівщині становила 1465 грн., по Україні – 1906 грн. Разом з тим, якщо за 2009 рік на Чернігівщині зарплата штатного працівника становила 1465 грн. 41 коп., то за січень-лютий вона зменшилася до 1438 грн. По Носівському району середня заробітна плата становила 1528,34 грн.
 
 За рівнем зарплати Чернігівська область посідає 23 місце в Україні. Меншу зарплату мають лише волиняни – 1427 грн. та на Тернопільщині – 1412 грн. У промисловості рівень заробітної плати збільшився на 12%. Спостерігалися вищі за середньообласний рівень темпи її зростання у бюджетній сфері: у діяльності культури та спорту – на 18,6%, в охороні здоров’я та наданні соціальних послуг – на 7,4%. При цьому, скоротився рівень середньомісячної заробітної плати у працівників, зайнятих у сфері будівництва на 14,3%, державному управлінні - на 8,6%, сільському господарстві - на 0,8%.
 
 Найнижчий рівень середньомісячної заробітної плати зберігався у працівників торгівлі, ремонту автомобілів, побутових виробів та предметів особистого вжитку, діяльності готелів та ресторанів та в рибальстві (не перевищував 79,5-58,7% середньообласного показника). Добре відомо, що добробут залежить передусім від рівня заробітної плати. А він, у свою чергу, – від ефективної роботи підприємства. Отримання ж належних соціальних гарантій забезпечується тоді, коли у казні держави є достатньо коштів. Стільки, щоб забезпечити нормальну діяльність правоохоронних, медичних, культосвітніх, спортивних закладів тощо. Наповнення бюджетів відбувається, головним чином, за рахунок надходження податків та інших обов’язкових платежів.
 
 Податкова служба з метою максимального підвищення рівня добровільної сплати податків тримає чіткий орієнтир на поглиблення партнерських відносин з платником. Ефективна робота підприємств, прозорість їх фінансово-господарської діяльності, чесне і сумлінне виконання податкових зобов’язань – це ті головні складові, які мають забезпечити наповнення бюджету.
 
 На жаль, останнім часом досить поширеною є нелегальна наймана праця та виплата зарплати "в конверті”. Йдеться про ухилення від сплати податків шляхом оподаткування лише незначної частини зарплати без відображення у бухгалтерському обліку або ведення "подвійної бухгалтерії”. Після перевірок стосовно дотримання податкового законодавства при виплаті зарплати за січень – березень донараховано підприємствам понад 6,2 млн. грн., а підприємцям майже 1 млн.грн. недоплаченого податку з доходів фізичних осіб.
 
 Матеріали 3 перевірок передані до податкової міліції. На 108 підприємствах області після втручання податківців підвищено рівень заробітної плати. А це означає, що до перевірок частина її виплачувалась без документального оформлення, тобто "в конвертах”.
 
"Тіньова зарплата” – це не лише порушення керівником податкового законодавства, але й ілюзія блага для того, хто її отримує. Адже, не відраховуючи від свого доходу частини коштів до Пенсійного фонду, фондів соціального страхування, працівник може залишитися без гідної пенсії, соціальних гарантій при втраті працездатності. І тоді вже допомогти не зможе ніхто – ні профспілки, ні суд, адже працівник надав перевагу тимчасовому благу – зарплаті "у конверті”.
 
Звертаючись до вас, шановні керівники підприємств, представники бізнесових структур, приватні підприємці, ми закликаємо об’єднати зусилля, щоб покласти край таким ганебним явищам, як нелегальна наймана праця та «конвертна» зарплата. Адже саме від вас залежить, щоб працівники вашого підприємства або наймані працівники прозоро одержували зарплату. Тоді ви будете чесними і перед законом, і перед своєю совістю.
Переглядів: 489 | Додав: SirKo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Корисні посилання





















Операція бюджет





Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний хостинг uCoz