П`ятниця, 19.04.2024, 07:16
ДПІ у Носівському районі
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 24
Форма входу
Державні органи










Головна » 2010 » Квітень » 14 » Звітність в електронній формі – вимога часу
11:15
Звітність в електронній формі – вимога часу
Важливим елементом у взаємодії органів ДПС та платниками податків є питання податкової звітності. Тенденція переходу до стилю роботи, коли стрижнем процесу надання послуг є орієнтація на потреби клієнта, стає дедалі очевиднішою в міру того, як ДПА України створює інформаційні системи та започатковує відповідні процедури звітності для керування стосунками з індивідуальними платниками податків або їхніми групами, об’єднаними за певною ознакою.
 
 Коли платник податків заповнює свою декларацію в електронній формі через Інтернет, то податковим службам не потрібно повторно вводити ту саму інформацію для завантаження у свої комп’ютерні системи. Це значно прискорює обробку податкових даних і дає змогу економніше використовувати матеріальні ресурси. Крім того, інформаційні технології дають можливість податковим органам проаналізувати найтиповіші помилки та вжити заходів щодо їхнього уникнення.
 
 Виправлення помилок на ранніх стадіях процесу обробки документів надзвичайно важливе для підвищення точності даних і надання узгоджених відповідей на запити. Навіть поодинокі помилки можуть дорого коштувати платникам податків, значно зменшуючи віру у справедливість встановлених правил і законів та бажання громадян їх дотримуватися.
 
 На даний час значна кількість платників нашого району формують звітність в електронній формі, 43 платника звітують засобами e-mail. Одними з перших впровадили електронну форму звітності АТ «Носівське ХПП», Носівська СДС, КП «Носівка-Комунальник», ЗАТ «Носівська районна аптека №19», більшість сільськогосподарських товариств.
 
Отримати безкоштовне програмне забезпечення для підготовки звітності та випуски оновлення платники можуть в податковій інспекції. Для отримання електронних ключів з посиленими сертифікатами необхідно звернутися в один з акредитованих центрів сертифікації ключів, з якими ДПА України укладено договір для подання податкової звітності платниками податків із застосуванням електронного цифрового підпису.
Переглядів: 549 | Додав: SirKo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Архів записів
Корисні посилання





















Операція бюджет





Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний хостинг uCoz