П`ятниця, 19.04.2024, 12:21
ДПІ у Носівському районі
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 24
Форма входу
Державні органи










Головна » 2010 » Березень » 22 » Легальна заробітна плата – запорука заможнього майбутнього
10:26
Легальна заробітна плата – запорука заможнього майбутнього
Забезпечення соціальних гарантій для громадян - питання державної ваги. У тому числі права громадян на легальну роботу та достойну оплату праці. Податківцями району ведеться продумана і зважена робота, направлена на залучення роботодавців Носівщини до створення таких умов для своїх працівників, щоб останні змогли забезпечувати гідне життя своїй родині за рахунок офіційної оплати праці.
 
 Спільно з працівниками прокуратури, Пенсійного фонду України, центру зайнятості проведена значна робота з суб’єктами господарської діяльності, які мають заборгованість із заробітної плати та ті, які виплачують заробітну плату, нижчу за мінімальну. Лише за 2 місяців поточного року виявлено 10 найманих працівників, а в минулому році 87 працівників.
 
У минулому році перевірено 12 підприємств з питань дотримання ними діючого податкового законодавства при виплаті заробітної плати робітникам та службовцям і 7 фізичних осіб – суб’єкти підприємницької діяльності – у всіх виявлені порушення податкового законодавства. За результатами документальних перевірок додатково нараховано 306,4 тис. грн. податку з доходів фізичних осіб. ( 72,7 тис.грн. з цієї суми сплачено).
 
Контрольні заходи ДПІ у Носівському районі з легалізації заробітних плат тісно пов’язані з широкомасштабною роз’яснювальною роботою. Постійно проводяться роз’яснення щодо переваг офіційного оформлення трудових відносин з працедавцями та переваг отримання офіційної заробітної плати, доведення на прикладах позитивних підприємств, керівники яких не виплачують „сіру” зарплату та не мають заборгованості з оплати перед працівниками, та негативних підприємств, керівників яких притягнуто до передбаченої законодавством відповідальності за порушення виплат зарплати, решті суб’єктів господарської діяльності необхідності ведення чесного відкритого бізнесу.
 
Отримувати легальну заробітну плату вигідно. Ухиляючись від сплати внесків із заробітної плати, громадяни „обділяють” соціальними благами, зокрема, пенсійним забезпеченням, старше покоління і самих себе. Безплатних пенсій не буває - це повинні усвідомити і наймані працівники, і роботодавці.
 
Для надання інформації від населення про факти виплати заробітної плати в "конвертах" або в розмірі менше законодавчо встановленого мінімуму, використання найманих працівників без оформлення їх на роботу звертатися до ДПІ у Носівському районі.
Переглядів: 497 | Додав: SirKo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Корисні посилання





















Операція бюджет





Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний хостинг uCoz