П`ятниця, 29.03.2024, 07:46
ДПІ у Носівському районі
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 24
Форма входу
Державні органи










Головна » 2010 » Березень » 12
Вже більше 3 років в Державній податковій службі діє система подання звітності в електронному вигляді. За цей час в ДПІ цією системою скористалось майже половина платників податків.
 
 За цей період відбулися певні зміни, удосконалення механізму системи. Державною податковою адміністрацією України розроблено програмне забезпечення «Податкова звітність» для набору звітності в електронному вигляді, яке безкоштовно можна отримати в податкових органах або на їх сайтах. Програмне забезпечення постійно оновлюється та удосконалюється відповідно до побажань платників.
 
 Крім програмного забезпечення, розробленого ДПА України на сьогодні існує ряд інших програмних засобів, які дають змогу набирати звітність в електронному вигляді. Це програмний комплекс «Бест-Звіт плюс», програмні засоби автоматизації бухгалтерського обліку. Тобто кожен платник може скористатись найбільш зручним для нього способом формування та передачі елект ... Читати далі »
Переглядів: 520 | Додав: SirKo | Дата: 12.03.2010 | Коментарі (0)

Шановні платники податків, відповідно до статті 5 Закону України від 21 грудня 2000 року №2181-ІІІ „Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” платник податків зобов'язаний самостійно сплатити суму податкового зобов'язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, протягом десяти календарних днів, наступних за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого для подання податкової декларації.
Тобто на протязі 10 календарних днів після завершення терміну подання декларацій, платнику вкрай потрібно сплатити задекларовану суму податку у перші дні цього періоду, не чекаючи його останнього дня.
 
Піклуючись про своєчасність наповнення бюджету
 Відповідно до статті 5 Закону України від 21 грудня 2000 року №2181-ІІІ „Про порядок погашення зобов’язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” якщо платник податків не сплачує суму зад ... Читати далі »
Переглядів: 480 | Додав: SirKo | Дата: 12.03.2010 | Коментарі (0)

З 31 березня 2008 року Інформаційно-довідковий департамент державної податкової служби України розпочав надання відповідей на запитання платників податків з усіх регіонів України.
 
 Шановні платники податків, за багатоканальним телефонним номером 0-800-501-007 (із стаціонарних телефонів безкоштовно), ви маєте змогу оперативно отримати безкоштовну консультацію з питань застосування податкового та валютного законодавства, проведення розрахункових та касових операцій, реєстрації та обліку платників податків, патентування, ліцензування (у випадках, коли органом ліцензування є органи державної податкової служби), контролю за виробництвом та обігом спирту, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, положень міжнародних договорів України з питань оподаткування та іншого законодавства, контроль за додержанням якого покладено на органи державної податкової служби .
 
 Для створення найбільш зручних умов для платників податків від ... Читати далі »
Переглядів: 459 | Додав: SirKo | Дата: 12.03.2010 | Коментарі (0)

 У результаті впровадження з квітня поточного року нової форми подання звітності з ПДВ податкові органи отримали інструментарій для ефективного контролю за його справлянням, що дає можливість у стислі терміни виявляти фірми – «податкові ями», які задіяні у схемах розкрадання ПДВ.
 А саме, удосконалення податкової звітності з податку на додану вартість розширило доступ податківців до інформації про джерела формування податкового кредиту кожним окремо взятим платником податків. Аналіз цієї інформації та вжиття передбачених чинним законодавством заходів до платників, у яких при автоматизованому співставленні даних податкової звітності з ПДВ в розрізі контрагентів всієї України встановлено розбіжності, дозволяють ефективніше ліквідовувати вже існуючі «податкові ями» та упереджувати появу нових. А це, у свою чергу, призводить до зменшення втрат бюджету.
 На даний час в області вже є деякі результати відпрацювання платників, які потрапили до «другої ... Читати далі »
Переглядів: 500 | Додав: SirKo | Дата: 12.03.2010 | Коментарі (0)

Пошук
Календар
«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Корисні посилання





















Операція бюджет





Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний хостинг uCoz