Середа, 24.04.2024, 17:58
ДПІ у Носівському районі
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 24
Форма входу
Державні органи










Головна » 2010 » Березень » 12 » Податкова застерігає! Не станьте учасником схем розкрадання ПДВ!
13:37
Податкова застерігає! Не станьте учасником схем розкрадання ПДВ!
 У результаті впровадження з квітня поточного року нової форми подання звітності з ПДВ податкові органи отримали інструментарій для ефективного контролю за його справлянням, що дає можливість у стислі терміни виявляти фірми – «податкові ями», які задіяні у схемах розкрадання ПДВ.
 А саме, удосконалення податкової звітності з податку на додану вартість розширило доступ податківців до інформації про джерела формування податкового кредиту кожним окремо взятим платником податків. Аналіз цієї інформації та вжиття передбачених чинним законодавством заходів до платників, у яких при автоматизованому співставленні даних податкової звітності з ПДВ в розрізі контрагентів всієї України встановлено розбіжності, дозволяють ефективніше ліквідовувати вже існуючі «податкові ями» та упереджувати появу нових. А це, у свою чергу, призводить до зменшення втрат бюджету.
 На даний час в області вже є деякі результати відпрацювання платників, які потрапили до «другої категорії», є донарахування та напрацювання, щодо виявлення «податкових ям».
 Для контролю за суб’єктами господарювання, які використовують податковий кредит сумнівного походження, розроблено відповідну програму, яка передбачає конкретні напрями роботи з платниками, у яких встановлено розбіжності податкових зобов’язань та податкового кредиту. Адже незаконно відшкодовані суми є втратами для бюджету нашої країни. Саме для цього було запроваджено додаток 5 до декларації з ПДВ - повна розшифровка податкових зобов’язань та податкового кредиту щодо кожного контрагента підприємства. А саме: якщо одне підприємство показує суму податкового кредиту, то інше підприємство (його контрагент) повинно включити його до податкового зобов’язання. А якщо при порівнянні всіх баз даних до податкового кредиту включили суми ПДВ, а до податкових зобов’язань – ні, то це і є податкова яма. Це дає змогу податківцям відстежити неіснуюче або фіктивне підприємство, використовуючи яке, махінатори або мінімізують сплату податку, або безпідставно заявляють його до відшкодування.
 Шановні платники податків, ми застерігаємо вас від використання фірм – «податкових ям» і пропонуємо ретельно перевіряти своїх нових партнерів на доброчесність у сплаті податків.
Переглядів: 505 | Додав: SirKo | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук
Календар
«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Корисні посилання





















Операція бюджет





Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний хостинг uCoz