Середа, 24.04.2024, 09:47
ДПІ у Носівському районі
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 24
Форма входу
Державні органи










Головна » Архів матеріалів
 У результаті впровадження з квітня поточного року нової форми подання звітності з ПДВ податкові органи отримали інструментарій для ефективного контролю за його справлянням, що дає можливість у стислі терміни виявляти фірми – «податкові ями», які задіяні у схемах розкрадання ПДВ.
 А саме, удосконалення податкової звітності з податку на додану вартість розширило доступ податківців до інформації про джерела формування податкового кредиту кожним окремо взятим платником податків. Аналіз цієї інформації та вжиття передбачених чинним законодавством заходів до платників, у яких при автоматизованому співставленні даних податкової звітності з ПДВ в розрізі контрагентів всієї України встановлено розбіжності, дозволяють ефективніше ліквідовувати вже існуючі «податкові ями» та упереджувати появу нових. А це, у свою чергу, призводить до зменшення втрат бюджету.
 На даний час в області вже є деякі результати відпрацювання платників, які потрапили до «другої ... Читати далі »
Переглядів: 503 | Додав: SirKo | Дата: 12.03.2010 | Коментарі (0)

Платник податків, який виявив бажання подавати податкову звітність та реєстри податкових накладних в електронному вигляді, звертається до органу державної податкової служби за місцем перебування на податковому обліку.
 Далі:
 1. Платник податків отримує в державній податковій інспекції два бланки Договору про визнання електронних документів та програмне забезпечення формування та подання до органів державної податкової служби податкової звітності в електронному вигляді. Платник податків може також взяти зазначені матеріали на сайті ДПА України (www.sta.gov.ua) чи обласної ДПА (www.dpa-ch.org.ua).
 2. Платник податків отримує від державної податкової інспекції квитанцію на паперовому носії про те, що ним було взято два примірники Договору про визнання електронних документів. Дана квитанція є дійсною до моменту видачі платнику податків його примірника договору після погодження та реєстрації в держ ... Читати далі »
Переглядів: 603 | Додав: SirKo | Дата: 11.03.2010 | Коментарі (0)

Для багатьох зарплата "у конвертах" стала звичним явищем і навіть нормою. Але необхідно пам’ятати- нелегальне працевлаштування позбавляє працівника права не лише на достойну пенсію, а й інших благ - соціальних пільг, матеріальної допомоги, тобто знижує його соціальну захищеність. Адже система пенсійного забезпечення передбачає виплату пенсій в залежності від загального робочого стажу. Заробітну плату "у конвертах" іншими словами називають "чорною”.
Плюси "чорної” заробітної плати":
1. Коли взагалі не було жодних зарплат, ми раділи зарплатам "у конвертах". Чорна зарплата, як правило, більша від зарплати офіційної. Податків з доходів ви не сплачуєте, або сплачуєте, якщо захочете;
2. Про неї простіше домовитися, її простіше отримати. Вона зручна і для працедавця, адже зарплата "у конверті" робить підлеглого просто шовковим;
3. Зовсім не подобається працювати, - йдете, коли захочете. Щоправда, якщо звільнять, - суд навряд чи допоможе. Та й на біржі праці не станете на облік ... Читати далі »
Переглядів: 556 | Додав: SirKo | Дата: 11.03.2010 | Коментарі (0)

Під час пленарного засідання, що відбулося 25 лютого 2010 року у Брюсселі, Європарламент більшістю голосів ухвалив резолюцію щодо ситуації в Україні. Документ визнає, що Україна є стратегічно важливим сусідом Євросоюзу. Розмір, ресурси, населення та географічне розташування країни відводять їй визначальну позицію в Європі та роль ключового регіонального гравця. Депутати погодилися також з тим, що Україна є європейською державою, яка, відповідно до Статті 49 Угоди ЄС, може подати заявку на членство в ЄС, як будь-яка європейська країна, що дотримується принципів свободи, демократії, поваги до прав людини та фундаментальних свобод, а також верховенства права. Європарламент висловив сподівання, що влада України продовжуватиме працювати над реалізацією завдань Європейської політики сусідства, яка залишається пріоритетом зовнішньої політики ЄС та спрямована на зміцнення політичних, економічних та культурних відносин між Євросоюзом та країнами-сусідами. Те ж саме стосується Східного партнерст ... Читати далі »
Переглядів: 607 | Додав: SirKo | Дата: 11.03.2010 | Коментарі (0)

Начальник відділу інформатизації процесів оподаткування Анатолій Григорович Бойко провів «гарячу лінію» з актуальних питань впровадження системи подання податкової звітності в електронному вигляді. Найбільш актуальні питання та відповіді на них пропонуємо вашій увазі.
 
 - Якщо звіт надіслано за допомогою Оператора електронної звітності, чи потрібно дублювати його на паперових носіях?
 - Ні, не потрібно. Якщо звіт підготовлено в затвердженому форматі, підписано ключами ЕЦП, виданими АЦСК, і подано в електронній формі через Оператора електронної звітності з дотриманням усіх нормативних вимог, він вважається оригінальним документом і не потребує дублювання на паперових носіях.
 
 - Що слугує підтвердженням передачі звітних документів до ДПІ?
 - Підтвердженням є квитанція №2 в електронному вигляді про те, що документ сформовано коректно та прийнято в базу даних. Якщо на адресу платника под ... Читати далі »
Переглядів: 549 | Додав: SirKo | Дата: 25.02.2010 | Коментарі (0)

Громадянин у спадщину від рідної тітки одержав земельний пай. Чи сплачується податок з доходів фізичних осіб за таку спадщину, якщо громадянин ще не є її власником? Оподаткування доходу, отриманого платником податку внаслідок прийняття ним у спадщину коштів, майна, майнових чи немайнових прав, регламентується ст. 13 Закону України «Про податок з доходів фізичних осіб». Встановлено декілька ставок оподаткування зазначених доходів, розмір яких залежить від об'єкта спадщини та ступеня споріднення спадкоємця зі спадкодавцем. Щодо оподаткування спадщини, одержаної у вигляді земельного сертифіката, то сертифікат на право на земельну частку (пай) засвідчує право вимоги, тобто майнове право його. При розгляді питання оподаткування вартості майнового сертифіката, у вигляді якого одержано спадщину, слід виходити з того, що зміст прав особи, які засвідчує майновий сертифікат, є тотожним змісту корпоративних прав. Відповідно до пп. «в» пп. 13.2.1 п. 13.2 ст. 13 зазначеного Закону оподаткуванн ... Читати далі »
Переглядів: 612 | Додав: SirKo | Дата: 25.02.2010 | Коментарі (0)

Статтею 40 Конституції України гарантовано право направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади, органів місцевого самоврядування та посадових і службових осіб цих органів, що зобов'язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк.
 В податковій службі області дуже серйозно ставляться до розгляду звернень громадян. Адже це не тільки засіб налагодження зворотного зв’язку з платниками, а й метод формування позитивного суспільного іміджу податкової служби як сучасної державної інституції.
 Найчастіше громадяни звертаються до податкової служби з питаннями щодо сплати податку з доходів фізичних осіб, особливостей нарахування та сплати податку на додану вартість, оподаткування доходів підприємницької діяльності, контрольно-перевірочної роботи. Значну частину складають звернення, в яких громадяни повідомляють про відомі їм факти ухилення від сплати податків.< ... Читати далі »
Переглядів: 489 | Додав: SirKo | Дата: 25.02.2010 | Коментарі (0)

З 1 січня до 1 квітня в країні проходить кампанія декларування доходів, отриманих протягом 2009 року. Декларування доходів, отриманих фізичними особами у 2009 році, пов'язане з виконанням платниками податку положень Закону України "Про податок з доходів фізичних осіб", згідно з якими громадяни у відповідних випадках зобов'язані подати річну податкову декларацію або мають право подати декларацію з метою отримання податкового кредиту.
Нагадуємо за яких умов необхідно задекларувати доходи.
 
 Здаю свою квартиру своїм знайомим, чи повинен я подавати декларацію і який податок платити?
Згідно з пп. 9.1.4 п. 9.1 ст.9 Закону № 889 якщо орендар є фізичною особою, яка не є суб'єктом підприємницької діяльності, то особою, відповідальною за нарахування та сплату (перерахування) податку до бюджету, є платник податку - орендодавець.
При цьому такий орендодавець самостійно нараховує та сплачує податок до бюджету у строки, встановлені за ... Читати далі »
Переглядів: 527 | Додав: SirKo | Дата: 25.02.2010 | Коментарі (0)

Законом України від 20 жовтня 2009 року №1646-VІ „Про встановлення прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати” установлено прожитковий мінімум на одну працездатну особу на 1 січня 2010 року у розмірі 869 грн. У зв’язку із цим розмір заробітної плати, що дає право на податкову соціальну пільгу, становить 1220 грн. (869 грн. * 1,4).
 Мінімальну заробітну плату на 1 січня 2010 року встановлено також у розмірі 869 грн. Згідно із Законом №889-ІV «Про податок з доходів фізичних осіб» (далі – Закон № 889) розмір податкових соціальних пільг залежить від категорій платників податку і дорівнює 100, 150 та 200% від 50% мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня звітного року, тобто становить: - 100% - 434 грн. 50 коп. ( пп.6.1.1 ст.6 Закону №889); - 150% - 651 грн. 75 коп. ( пп.6.1.2 ст.6 Закону №889); - 200% - 869 грн. ( пп.6.1.3 ст.6 Закону №889).

Зміни стосуються оподаткування заробітної плати багатодітних працівників. Так, починаючи з ... Читати далі »
Переглядів: 634 | Додав: SirKo | Дата: 25.02.2010 | Коментарі (0)

Державна податкова інспекція у Носівському районі нагадує про початок кампанії з декларування громадянами своїх доходів, одержаних протягом 2009 року. Статтею 67 Конституції встановлено, що кожен громадянин зобов’язаний сплачувати податки і збори у порядку і розмірах, встановлених законом, та щорічно подавати до податкових інспекцій за місцем проживання декларацію про свій майновий стан та доходи за минулий рік у порядку, встановленому законом.
 
 Відповідно до вимог Закону України від 22 травня 2003 року №889-ІУ «Про податок з доходів фізичних осіб» річна декларація про майновий стан і доходи (податкова декларація) подається платником податку, який:
 а) зобов'язаний подавати таку декларацію згідно з нормами цього Закону;
 б) має право подати таку декларацію для отримання податкового кредиту.
 
 Якщо окремі види оподатковуваних доходів не підлягають оподаткуванню при їх нарахуванні чи в ... Читати далі »
Переглядів: 518 | Додав: SirKo | Дата: 25.02.2010 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 21 22 23 24 »
Пошук
Календар
«  Квітень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архів записів
Корисні посилання





















Операція бюджет





Copyright MyCorp © 2024Безкоштовний хостинг uCoz